Förlust i match 3

Det är fördel Mariestad i kvartsfinalserien efter att laget idag vann en jämn match med uddamålet 3-2. Matchen avgjordes i special teams eftersom hemmalaget såväl kvitterade till 2-2 som satte segermålet till 3-2 i numerärt överläge. Hemmalaget hade dessutom det bästa flytet eftersom de två sista målen styrdes in ofrivilligt, där de touchade en spelare på vägen förbi målvakt Victor Olsson.

– Matchen är lite tvådelad. Trettio minuter är bra från vår sida men andra hälften är bara okej. Det räcker inte idag. Imorgon har vi ryggen mot väggen och vi kommer att ge allt för att ta detta till fem matcher, säger tränare André Smulter.

Det blev precis en så jämn match som man innan bataljen hade kunnat förvänta sig. Och precis som hela kvartsfinalserien så pendlade initiativet mellan perioderna i matchen och där det i slutändan blev de berömda marginalerna som fällde avgörandet.

Mariestad stod dock för den klart bästa prestationen i den första perioden. De var kvickare i såväl tanken som på isen och där Brödernas/Väsby mest fick inrikta sig på att hålla hemmalaget stången.

Det gick hyfsat men i en snabb omställning tappade laget för många spelare högt uppe och där hemmalagets Roman Semjonov till slut hamnade fri med Victor Olsson. Han rundade densamme och satte ledningspucken och det blev precis samme målskytt som även tog Mariestad till ledningen i onsdags.

Men matchen fick sedan inte samma karaktär som i onsdags för i mittakten var det helt annat Brödernas/Väsby som visade upp sig ute på isen. Förvisso var det hemmalaget som inledde perioden bäst där målskytten Semjonov redan i andra minuten träffade stolpen. Men därefter tillhörde matchen gästerna och där laget gjorde det riktigt bra.

Det var framför allt det offensiva spelet som då kom till sin rätt och där de långa anfallen i princip avlöste varandra. Till slut gav det även resultat när Jeremias Lindewall ytterst kyligt väntade in påfyllande back Sebastian Walfridsson som ensam med Mariestads målvakt distinkt sprätte in kvitteringspucken.

Brödernas/Väsby tog därefter helt över händelserna och där de i princip i tre minuters speltid ägde pucken i Mariestads anfallszon. Det gav inte mer än ett tryck men strax därefter gav det ändå med sig ett numerärt överläge. Ett överläge som även omsattes och där Fredrik Forsberg visade upp sin hiskeligt vassa bössa. Efter passning från Linus Rotbakken så smällde det riktigt ordentligt när pucken for raka vägen upp i det närmsta krysset.

Men trots den sköna vändningen från Brödernas/Väsbys del så lyckades man inte ta med sig ledningen inför den sista perioden. En utvisning blev ödesdiger, där trots att man gjorde det bra i det numerära underläget, ändå hade studsarna emot sig. Det blev nämligen så att ett vinkelskott träffade en Mariestadsspelare framför mål, som inte gjorde annat än att stå bredvid målet, och där pucken träffade sidan av hans mage, innan den styrdes in bakom en chanslös Victor Olsson. Olyckligt för Brödernas/Väsby men givetvis ytterst glädjande för hemmalaget som fick en väg tillbaka in i matchen.

Det följdes sedan av en chansfattig sista period som inleddes väldigt passivt och avvaktande från båda lagen. Inga ville göra några misstag vilket skapade ett enda långt ställningskrig men där ändå hemmalaget från drygt halva perioden och framåt tog tillbaka initiativet i matchen.

Med den stora publiken i ryggen skapade de mest och det gav till slut, med mindre än sex minuter kvar av matchen, med sig ännu en utvisning.

Brödernas/Väsby stod återigen för ett bra boxplay men återigen hade laget studsarna emot sig. För segermålet styrdes via egen spelare upp i det närmsta krysset där Victor Olsson återigen tvingades se sig besegrad av en puckbana han inte alls hade kunnat förutse.

Tyvärr blev det segermålet och den bästa chansen till en kvittering fick Henrik Rommel endast halvminuten senare där han trots ett friläge inte lyckades hitta in till målet.

Sammanfattningsvis så gör Brödernas/Väsby en riktigt bra andra period men är inte tillräckligt vassa sett till hela matchen för att lyckas vinna denna match. Det är framför allt anfallsspelet som inte kom upp till normal standard och där laget skapade alldeles för lite under såväl den första som den tredje perioden för vinna matchen.

Grisligan

Det är ganska svårt att ta ut grisarna efter en dag som denna där ganska få utmärkte sig mer än andra. Men Sebastian Walfridsson gjorde en bra och stark insats i den egna zonen och stod därtill för kvitteringspucken och får därmed tre grisar för insatsen.

Två grisar tilldelas Rasmus Sörgardt som var stabil och stark sett till hela matchen och såg till att sätta bra fart på spelet från den egna zonen.

Sista grisen ges till återvändande Henrik Rommel som hade bästa farten i offensiven och som var den spelare som skapade de flesta chanserna framåt.

Efter denna svidande förlust är det ”do or die” för Brödernas/Väsby under söndagseftermiddagen. Vid förlust är säsongen över vid vinst väntar en femte och avgörande match i Upplands Väsby onsdag kväll.