Brödernas/Väsby nollade Halmstad

Brödernas/Väsby stod för stark försvarsinsats och målvakt Victor Olsson briljerade i målet när laget slog tillbaka och nollade Halmstad med 2-0. Henrik Rommel sköt laget till ledningen under mittakten och Joni Nikko spikade slutresultatet när han i sista minuten slog in tvåan tom kasse.

– Bra laginsats idag. Vi har en tydlig gameplan som killarna följer i sextio minuter. Vi spelar ödmjukt och har bra tålamod genom hela matchen vilket ger oss tre poäng i bagaget hem till Väsby, säger tränare Jesper Kemi.

Trots att den första perioden slutade mållöst så blev det en riktigt underhållande historia. Den inleddes även sprakande där Brödernas/Väsby vaskade fram två bra lägen redan i de två inledande minuterna. Hemmalaget svarade dock per omgående med en vass styrning som endast gick centimetern utanför Victor Olssons högra stolpe.

Därefter följde två ganska tama numerära överlägen för varsina lag och tempot drogs ner aningen efter det. Men mot slutet av perioden skruvades det upp igen med fler chanser som dess följd. För båda lagen ska sägas, men där det var hemmalaget som fick fram de bästa via snabba omställningar. Ett så giftigt som via ett friläge, men Victor var tät i målet och såg till att hålla hemmalaget mållösa.

Mittperioden blev fortsatt jämn men med en liten övervikt för hemmalaget under den första halvan. De skapade sig själva ett jätteläge i den femte minuten efter att gästerna fått ett långt byte och inte orkade hänga med i ett långt anfall. Det gav ett skottläge strax framför Victor som dock höll ihop, var tät och kunde med en reflexräddning, avstyra det öppna läget.

Ju längre perioden led, desto mer fick dock Brödernas/Väsby att säga till om. Laget kom fram i flera omställningar och med tre minuter kvar av perioden gav det till slut resultat. Ett längre anfall avslutades elegant där Carl Wassenius först stod för ett perfekt dropp bakåt till Henrik Rommel som då blev helt ren med målvakten. Från nära håll, och med en klassisk dragare, hittade han sedan in till nätmaskorna.

En ledning som till och med att hade kunnat vara uppe i två mål innan periodvilan. Det eftersom Brödernas/Väsby avslutade perioden fortsatt bra och där Fredrik Forsberg, endast minuten senare, brände ett friläge.

Den sista perioden blev inledningsvis ganska chansfattig. Brödernas/Väsby höll ihop laget bra och även fast hemmalaget hade mest puck så hamnade de ofta på utsidan och i tämligen ofarliga lägen, i den offensiva zonen.

Men under den sista halvan av sista perioden intensifierades hemmatrycket och då fick Victor Olsson verkligen visa vilken vass målvakt han är. Han stod då för ett par riktigt matchavgörande räddningar varav den sista, via tåspetsen, i matchens näst sista minut. Det skulle sedermera visa sig, bli den sista räddningen han behövde göra. För när hemmalaget tog ut målvakten i matchens sista minut, stod Joni Nikko för en viktig skottäckning. Pucken damp sedan ner rakt framför honom och han kunde åka över mittlinjen och sedan prickskjuta in 2-0 i den tomma kassen.

Sammanfattningsvis så blev det lagets hårda försvarsarbete i kombination med ett lysande målvaktsarbete som gav laget den så sköna segern. Offensivt stod även laget för en klart godkänd insats där farten stundtals var riktigt bra. Det enda som egentligen inte fungerade på isen i Halmstad var lagets numerära överlägen som man inte alls fick att fungera. Spelet i de numerära underlägena var då istället desto starkare.

En mer solklar matchvinnare än Victor Olsson går det inte att finna i laget efter en förnämligt bra insats i målet. När Halmstad tryckte på som allra bäst mot slutskedet var det han som i slutändan räddade segern till laget via några riktiga prakträddningar.

Två grisar ges till Henrik Rommel som fortsätter att lysa i det offensiva spelet. Han har verkligen hittat tillbaka till sitt ”gamla” jag och var tillsammans med ”Wasse” och Rudslätt den klart vassaste enheten i offensiven.

Sista grisen ges till backen Sebastian Walfridsson som stod för ett riktigt stabilt och starkt spel i den egna zonen.

Men det tycker jag att även hela backlinjen stod för som spelade enkelt och rejält sett över hela matchen vilket även gjorde så att det offensiva spelet fick ett bra flyt, när passningar snabbt hittade till rätt adress.