Henrik Rommel inför Piteå hemma

Det är dags för match nummer två denna vecka och torsdag kväll kommer Piteå HC på besök till Upplands Väsby. Det för andra gången denna säsong eftersom laget möttes i Renew Arena även i Allettan. Då vann Brödernas/Väsby med 5-2 medan man förlorade med uddamålet uppe i Piteå, några dagar där innan. Sett till det, är det ett ganska välbekant motstånd som väntar i omgång tre av Kvalserien till Hockeyallsvenskan.

I sina två första omgångar har Piteå tagit en vass storskalp mot Vimmerby samt förlorat hedersamt mot Kristianstad. Där innan gick laget en holmgång mot sin ärkefiende Boden som laget slog tillbaka i Semifinalen genom att på sin hemmais vinna den femte och avgörande matchen.

Piteå är ett välkomponerat gäng som spelar bra som en enhet och som har många unga och hungriga spelare i sin trupp. De är ett bra kollektiv men har så klart några spelare som brukar höja sig från mängden. De spelare som oftast brukar lysa lite mer än övriga är kvicksilvret Linus Hedman samt de kloka centrarna Carl Holmner Härgestam samt Theo Keilin. De brukar oftast vara tungan på vågen i jämna matcher och har även gått i bräschen för laget så här i inledningen av kvalserien. De två förstnämnda spelarna delar nämligen ledningen i totala poängligan hitintills där de båda har fem varsina inspelade poäng vilket innebär ett vasst snitt på hela 2,5 poäng/match. Ett ruggigt bra facit så sett till det är det klart att dessa behöver några ext

ra vakande ögon på sig under torsdagskvällen.

Vakande ögon behöver nog även Piteå ha på formstarka Henrik Rommel i Brödernas/Väsby. Han har lyst som i fornstora dagar ute på isen på sistone och bildar tillsammans med Carl Wassenius och Rasmus Rudslätt en härlig kedjeformation. Jag har tagit några ord med gode Rommel och hans tankar inför mötet mot Piteå låter enligt följande.

Hej Henrik! Det blev en skön revansch efter förlusten i premiären när ni i måndags slog tillbaka Halmstad med 2-0. Vad säger du om matchen som helhet?

-Hej Krister! Det var en jämn match där vi lyckades vinna. Jag tycker att vi spelar bra bakifrån med puck, vi vågar spela när vi har läget att göra det men också bra värderingar när vi ska spela enklare och får ut pucken ur zon. Sen har vi ett bra målvaktspel också.

Fanns det något speciellt som ni var besvikna över i prestation mot Hudiksvall som ni sedan korrigerade i matchen mot Halmstad?

-Jag tyckte det var en jämn match mot Hudiksvall också, men mot dem gjorde vi lite för enkla misstag. Mot Halmstad tycker jag vi slipar bort många av dem och därför lyckades vi vinna.

Vad tycker du att vi framför allt kan ta med oss från prestationen i Halland till fortsättningen av kvalserien?

-Framför allt spelet med puck i såväl egen- som mittzon. Sedan tycker jag vi ska ta med oss vårt spel i boxplay och så kryddar vi det med ett lite vassare anfallsspel.

Det känns som att du verkligen har kommit igång igen efter att du tidigare haft en väldigt skadefylld säsong. Hur känns kroppen och formen för egen del?

-Jo, men kroppen känns bra nu sen jag kom tillbaka. Det är kul att spela hockey när kroppen känns bra och framför allt att kunna hjälpa laget nu när de dragit ihop sig till slutspurt.

Nu väntar Piteå på hemmaisen för oss på torsdag. Vad är dina tankar inför den matchen?

-Det kommer antagligen bli en väldigt jämn match som alla andra i den här serien. Jag tror att om vi tar med oss det vi gjorde bra i Halmstad, samt spetsar till några till detaljer i spelet, så ska vi ha en bra chans att vinna igen.

Vi har ju mött dem två gånger tidigare under säsongen, innebärande en vinst och en förlust. Vad tror du väntar oss nu?

-Som sagt en jämn match. Piteå är ett bra lag som inte bjuder på mycket.

Slutligen Henrik, vad tror du nycklarna blir för ännu en seger mot Piteå och på vilket sätt ska du försöka bidra till det?

-Att vi fortsätter på inslagen väg från i måndags och att vi sätter dit våra lägen. Jag ska fortsätta att vinna mina dueller på isen och stå för ett bra spel med puck.

// # 9 – Henrik Rommel

Läget i truppen är fortsatt bästa tänkbara vilket innebär att samtliga spelare i truppen är tillgängliga för spel.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren