Snack med Jeremias Lindewall inför Halmstad

Det är dags för omgång sju av Kvalserien till Hockeyallsvenskan och det börjar brännas för de lagen som ligger nedanför serieledande Kristianstad. Brödernas/Väsbys förlust borta mot Hudiksvall försvårade läget att ta sig förbi dem men loppet är långt ifrån kört. Fem poäng är förvisso ett tufft avstånd att ta i kapp men eftersom lagen möts i sista omgången så är det absolut ingen omöjlighet.

Men med det sagt, så är det i princip bara segrar som gäller nu om man ska chans att ta platsen till Hockeyallsvenskan. Innan Brödernas/Väsby åker ner till Skåne i kvalserieepilogen så ska laget ta sig an i ordning, Halmstad, Piteå och Vimmerby och det krävs nog nio poäng från dessa matcher för att chansen till avancemang ska vara möjlig. Men laget får ta en match i taget och lördag kväll, med start klockan 18, väntar ett returmöte med Halmstad Hammers. Senast lagen möttes nollade Brödernas/Väsby hallänningarna och vann med 2-0. Men det var en oerhört tuff och jämn match som mycket väl hade kunnat sluta hur som helst. Med den matchen på näthinnan så får vi nog ställa in oss på att mötet i Renew Arena kommer att bli lika tuff nu som då.

En tuff match hade också Brödernas/Väsby i torsdags när laget föll borta mot Hudiksvall. Det är ett motstånd som passar laget illa för det blev tredje raka förlusten och den femte av sex möjliga, träningsmatcherna inkluderade och det känns nog skönt att detta lag inte ställs på andra sidan något mer denna säsong. Men laget kom inte riktigt upp i önskad nivå på hälsingemark och om det beror på hemmalagets styrka eller om det var så att Brödernas/Väsby helt enkelt inte hade dagen, är ganska svår att svara på. Klart är i alla fall att få spelare mäktade med att hålla sitt säsongsbästa och då blir det svårt att vinna när man möter de allra bästa lagen i Hockeyettan.

Jag har inför Halmstadsmatchen tagit några ord med speedkulan, Jeremias Lindewall. Han är alltid ett hot mot motståndarlagen tack vare sin explosivitet i skridskoåkningen och han åkte sig även till två frilägen borta mot Hudiksvall men fick tyvärr inte in pucken i dessa. Vad han tänker om förlusten senast, hur vi kan studsa tillbaka mot Halmstad och vad han tänker inför helgens motstånd berättar han bland annat om enligt nedan.

Hej Jeremias! Det blev inte alls någon rolig kväll i Hudiksvall när vi förlorade med 4-1. Varför gick det inte som vi hade önskat som du ser på det?

-Hej Krister! Nej, det blev inte alls någon rolig kväll. Jag tycker vi aldrig riktigt kommer i närheten av den nivån vi hade matchen innan. Vad det beror på vet jag inte riktigt men ibland har man bara inte dagen.

Jag tycker att vi hade svårt att få flow i vårt anfallsspel under i stort hela matchen. Kände du likadant och berodde det på hur Hudiksvall spelade eller var det en kombination med att vi inte komma upp i normal hög nivå?

-Vi vet att när vi spelar ett aggressivt och fysiskt spel över hela banan, så är det inget lag som är i närheten av oss. Problemet är bara att vi har svårt att få till det under flera matcher i rad. Hudik gör det självklart bra men jag tycker vi inte kommer upp i den nivån som vi behöver för att kunna vinna matchen.

Vi gjorde ju en kanoninsats mot Kristianstad i tisdags och sedan två dagar kändes det lite som att bensintanken endast var halvfull. Är det så att det hårda matchschemat gör att man i vissa matcher inte mäktar komma upp i nivå eller vad säger du?

-Absolut kan det vara så att kropparna börjar bli slitna, men det ser likadant ut för alla lagen så det är inget vi kan skylla ifrån oss på.

Nu får vi chans till snabb revansch på oss själva när Halmstad väntar i Renew Arena lördag. Varför kommer vi då att göra en betydligt bättre insats?

-Vi vet nu att vi måste vinna resterande matcher för att fortfarande ha en chans, och hemma i Renew är vi starka så jag hoppas och tror vi kommer upp i samma nivå som senaste hemmamatchen.

Sett till segern mot dem senast, vad tror du på för typ av matchbild nu?

-Halmstad är ett väldigt hårt jobbande lag som åker mycket skridskor, så vi behöver matcha precis som vi gjorde senaste matchen mot dem.

Vad säger du som Halmstad som lag betraktat och vad behöver vi framför allt se upp för nu?

-De är ett lag med ett starkt kollektiv där alla spelarna gör jobbet till hundra procent. Vi får vara beredda på deras snabba omställningar och vara noggranna runt linjerna.

Jag tycker att du kommit upp i hög fart och i nivå under en lång tid nu. Hur mår kroppen och hur känns formen?

-Kroppen känns ändå bra trots många matcher och formen tycker jag också känns helt okej!

Slutligen Jeremias, vad blir nycklarna till seger på lördag och vågar du lova att äntligen få smaska in ett mål igen?

-Nycklarna kommer bli att spela ett enkelt och fartfyllt spel där vi använder våran skridskoåkning och smäller på lite. Jag får hoppas att jag får ett läge så ska försöka trycka dit den.

// # 15 – Jeremias Lindewall

Matchtruppen för Brödernas/Väsby blir lite förändrad sedan senast eftersom Christian Holmblad tyvärr åkte på en skada mot Hudiksvall och missar matchen. Men i övrigt är alla med förutom Christian Hägg och laget är sugna på att ta revansch på sig själva efter förlusten senast.

Lördagens match är den näst sista hemmamatchen för säsongen så jag hoppas verkligen på välfyllda läktare som återigen kan hjälpa laget fram för att ta chansen att knipa platsen till Hockeyallsvenskan.

Varmt välkomna till hockeyfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren