Calle Åsell inför säsongens sista hemmamatch

Så har vi kommit fram till säsongens sista hemmamatch. Läget i kvalserien inför den matchen ser bekymmersamt ut då förlusten borta mot Piteå gör att glappet upp till en serieseger är fem poäng. Det med endast sex poäng kvar att spela om. Men hoppet är ju det sista som överger en och det finns faktiskt fortfarande en teoretisk möjlighet att det ska gå vägen. Men då måste följande scenario ske.

Brödernas/Väsby är piskade att vinna mot såväl Vimmerby hemma samt i epilogen borta mot Kristianstad på lördag. Hudiksvall behöver vinna hemma mot Kristianstad under torsdagskvällen, och helst endast efter övertid. Hudiksvall behöver sedan förlora i sin sista match mot Piteå och Vimmerby får heller inte skotta in för många mål om de slår Halmstad i deras sista match. Det är som alla förstår, många om och men större ju under har ju skett tidigare och så länge chansen finns är det bara att trycka i turbon för Brödernas/Väsbys del.

Den turbon var inkopplad i mittakten borta mot Piteå. Då vände laget 0-1 underläge till ledning med 2-1 och där minst sagt ett tredje mål hängde i luften. Istället kom en högst olustig och olycklig kvitteringspuck i slutet av samma akt och sedan tappade laget initiativet i slutet av matchen och där lagets egna misstag till slut gav en förlust i protokollet.

Men sett till tidigare matcher under säsongen har Brödernas/Väsby haft en förmåga att studsa tillbaka efter missräkningar och om den trenden bibehålls så kommer vi nog att få se ett riktigt hungrigt hemmalag när det nu är sista gången för säsongen som laget får spela för sin härliga hemmapublik. För att ta tempen på spelarna så har jag vänt mig till slitvargen Calle Åsell. Han summerar nedan sina tankar efter den snöpliga förlusten mot Piteå, sina tankar inför avslutningen och varför laget kommer att studsa tillbaka mot Vimmerby enligt nedan.

Hej Calle! Vad säger man så här efter den ytterst tunga avslutningen av matchen mot Piteå som kostade oerhört viktiga poäng?

-Jo, det är snöpligt, men vi ska ärligt talat avgöra matchen tidigare.

Det kändes ju som att vi hade matchen helt under kontroll under mittakten men vi tappade initiativet och i den sista perioden blev det ju alldeles för slarvigt. Varför kan det bli så, var det trötthet eller bara en mental kollaps eller vad känner du?

-Det är en kombination kanske. Svårt att peka på något specifikt just nu. Alla vill väl vinna, blir kanske en desperation som vi inte hanterar så bra.

Finns det något man kan ta med sig efter en så här sur förlust inför matchen mot Vimmerby på torsdag?

-Nej, inte jättemycket faktiskt! Kul att Ludvig Ladband kom in och gjorde en bra match, så det är väl det i sådana fall.

Men vi vänder blad och fokuserar nu på avslutningen. Eftersom Kristianstad vann så finns ju ändå en teoretisk chans kvar. Varför kommer att vi göra allt i vår makt för att försöka ta den chansen?

-Känns dumt att slänga bort nio månader av hårt jobb. Så länge det finns en chans så kör vi!

Vad tyckte du kännetecknade dem när vi möttes senast och vad i deras spel behöver vi framför allt se upp för?

– Vimmerby är puckskickliga och trygga i det. Vi behöver spela smart och tajt på dem, då de vill spela med mycket puckinnehav.

Slutligen Calle, varför kommer att vi vinna i vår sista hemmamatch för säsongen och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för laget?

-Som sagt, chansen finns fortfarande så att ha det som mind set så hoppas jag att vi kan komma upp med en bra prestation. Jag kommer att gnugga på i vanlig ordning.

// # 24– Calle Åsell

Vimmerby kommer till matchen som kvalseriens för närvarande formstarkaste lag och att de slog Kristianstad borta senast med 4-2, visar väl att detta verkligen kommer att bli en tuff motståndare för Brödernas/Väsby.

Det har varit lite sjukdomar i laget och det är i skrivande stund oklart vilka som är tillgängliga inför matchen. Truppen kommer att tas ut efter isvärmningen torsdag förmiddag.

Då det nu är säsongens sista hemmamatch och eftersom det fortfarande finns en gnutta om hopp kvar, så hoppas jag att alla fortsätter att vallfärda till hallen för att ge laget det stöd och den hjälp som de väl behöver.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren