Från Skåne till Kiruna

Kiruna AIF fyller på backsidan, nästa man in är 22-årige Samuel Hou Gustafsson som väljer att spela sin fjärde säsong i Hockeyettan för AIF.

Samuel har Skara IK som moderklubb och klev redan säsongen 14/15 in i A-laget och gjorde 18 matcher i division 3. Därefter fortsatte han sin juniortid i Örebros organisation innan han tog klivet in i Hockeyettan för spel i Kumla och Tyringe.

Men nu flyttar alltså backen från Skåne till Kiruna.

Hemsidan tog ett snack med Samuel:

Varmt välkommen till Kiruna AIF! Du flyttar upp till norr, hur gick tankarna?
Tack så mycket! Tankarna var goda och det gick väldigt snabbt. Hade ett bra samtal med sportchefen Ahti, där beskrev han Kiruna och målen med säsongen och hur de såg mig som hockeyspelare som gjorde att det blev ett bra och spännande val att tacka ja.

Vad vet du sen tidigare om Kiruna som stad och AIF?
Har sedan innan inte jättebra koll. Vet att de är en anrik klubb och fått höra väldigt bra saker om föreningen av de jag har pratat med.

För dom som inte känner dig, Vem är Samuel?
Jag som person gillar nya äventyr och utmaningar i livet. Omtänksam och snäll, men som inte gör det största väsen av mig.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare, har du några personliga mål med kommande säsong?
Som spelare gillar jag det fysiska spelet, sätta stopp i spelet och mer defensiva kvaliteter. Målet med säsongen är att utveckla mitt spel i offensiv zon och bli en mer allround back.

Återigen varmt välkommen till Kiruna och AIF
Stort tack!🖤💛

Läs mer om Samuel på Eliteprospects.