Tennissiffror när Borlänge besegrade Forshaga på hemmais

Efter en meriterande seger med 1-2 borta mot Lindlöven med ett sargat lag vände BHF skutan hem för att under onsdagskvällen ta emot Värmlandsgänget Forshaga IF hemma Borlänge ishall där man varit starka och tagit full pott.

Och kvällen började förträffligt för dalalaget som tog ledningen efter 7.35 efter det att Markus Persson dundrat dit 1-0 i powerplay.

Gästande Forshaga hade sedan 2 riktigt bra lägen att kvittera men Alexander Johansson var stabil i BHFs kasse. Några minuter senare hade man dubblat ledningen när Jonas Halvarsson sköt ett skott och returen snappade Matej Galbavy upp och pricksköt 2-0 i samma hörn som Perssons kanon.

Minuterna gick och sedan kom också 3-0. 18 årige Ludwig Månegarm som redan ifjol fick chansen i a-laget har väntat på sitt första seniormål och ikväll fick han jubla. Robin Byström jobbade fram pucken till Rikky Hanspers som serverade Månegarm i slottet varpå denna med ett rappt avslut fixade 3-0.

Forshaga tog en time-out men i slutskedet av perioden kunde Matej Galbavy sätta dit periodsiffran 4-0.

I inledningen av den andra perioden fick gästerna utdelning när Carl Stapleton lämnades fri framför kassen och hittade luckan bakom Johansson.

Perioden kantades av utvisningar vilket ledde till sämre spel och när Olle Strandell bröt en passning och levererade ett läckert assist till Markus Persson så stod det 5-1 inför slutakten.

5-1 och matchen avgjord?

Nej inte riktigt. Forshaga kom ut med bra fart under grejerna direkt i den tredje och lite panik spreds nog i BHF lägret när först Kimmy Skogland och sedan Anton Klint krympt avståndet till 2 måls ledning för BHF 5-3 nu med 12.27 kvar att spela.

En helt annan frenesi visade gästerna nu upp och skapade flertalet chanser mot BHF som såg aningen tagna ut.

I alla fall ett par minuter, sedan lugnade sig spelet lite och BHF kontrollerade pucken på ett annat sätt.

I slutet plockade Forshaga ut målvakten och såsom många gånger för straffade det sig när Jacob Thor i tom bur fastställde slutresultatet till 6-3.

Skövde IK  –  Lindlövens IF 3-2 (förl)

Nu är halva serien spelad och efter 11 omgångar ligger BHF på en 3e plats med 24 inspelade poäng.

Nu väntar en liten paus innan serien vänder och det innebär att BHF spelar sin nästa match fredagen den 1/11 klockan 19:00 hemma mot Köping HC.