BHF vann derbyt

Borlänge Hockey tog en planenlig seger när man besegrade Malung med 1-4 borta i säsongens andra derby

Efter en stark seger senast hemma mot Köping så var det ikväll för säsongens andra derby när Borlänge åkte ut bland skogarna till Malung.

Ett Malung som var stärka efter en fin bortaseger 0-1 senast mot Skövde.

Men det var BHF som tog ledningen efter 3.11 när Ludvig Östman droppade pucken till Sebastian Thors som därmed fick sätta sitt första a-lagsmål.

I ett fint anfall kunde sedan BHF öka på sin ledning till 2-0 när Viktor Bemström även han denna kväll skulle passa på att göra sitt första mål i BHF tröjan efter 13.36.

Den andra perioden såg ut som den första. Tidigt BHF mål när Markus Persson styrde in Olle Strandells skott som skymde Isac Ohlsson i hemmamålet.

BHF tog sedan vara på ett powerplay och efter att under serien stått för 14 assist kom så det efterlängtade målet för kaptenen Patrick ”Pata” Elfsberg när han inte missade öppet mål från nära håll.

Matchen var avgjord men hemmalaget försökte pressa på i den tredje perioden medan BHF höll sig till kanterna och lät inte Malung komma in framför kassen utan ge Alexander Johansson i målet chansen att se alla puckarna för att underlätta spelet.

Dock skulle inte Johansson få hålla nollan då Malung i ett powerplay efter 13.20 ordnade slutresultatet 1-4.

skott totalt 30-31 (5-13, 7-12, 18-6)
utvisningar Malung 5×2 BHF 4×2
domare Henrik Nyberg

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Kumla HC Black Bulls  –  Skövde IK 2 – 3
Surahammars IF  –  Lindlövens IF 1 – 6
Eskilstuna Linden Hockey  –  Grums IK 2 – 1 (förl)
Köping HC  –  Nyköpings SK 3 – 4
Forshaga IF  –  Mariestad BoIS HC 1 – 3

Ännu en seger för BHF som därmed klättrar upp på andra plats i tabellen sedan Grums förlorat en jämn match borta mot Linden efter förlängning. Inför matchen hade BHF dessutom lånat in 2st Morajuniorer (p.g.a. ett par bortfall i truppen) i form av Alex Lind och Adam Helldén som båda gjorde godkända insatser.

Härnäst väntar en tuff hemmamatch för Borlänge som på söndag gästas av Nyköping i Borlänge ishall.