BHF tog full pott i Norrland

Borlänge Hockey satte sig på fredagsmorgonen i bussen för att ta en helhelg uppe i de norrländska skogarna. Dubbla matcher på 2 dagar väntade mot Boden och Kiruna. Och det startade igång på lördagen.

 

Det skulle visa sig bli en match mellan Boden och Borlänge som hettade till redan på uppvärmningen och där känslorna höll i sig matchen igenom. Grinigt, småfult och gliringar.

 

BHF höll känslorna kallast till en början och spelade den bästa hockeyn. 16.14 in i perioden kom matchens första mål när unge Sebastian Thors, assisterad av en annan ung spelare Ludwig Månegarm fixade 0-1 till BHF. 0-2 låg också i luften då BHF fick ett powerplay strax därpå men 0-1 stod sig perioden ut.

 

I mittakten fortsatte det att vara heta känslor men även fler målchanser för lagen som turades om att testa Claes Endre och Alexander Johansson i dem båda målen.

15 minuter in i perioden fick hemmalagets Petter Sundqvist ta en tidig dusch då han fick matchstraff för en spearing. Och med 17 sekunder kvar av perioden kunde BHF till slut utnyttja det numerära överläget då Mikael Hansson adderade ledningen till 0-2.

 

Hemmalaget gjorde ett tappert försök i den sista perioden att komma ikapp men Alexander Johansson i BHFs kasse var omutlig och höll nollan. Spiken i kistan kom med 2.48 då Matej Galbavy fastställde slutresultatet till 0-3.

 

skott totalt 28-37 (5-15, 12-14, 11-8)

utvisningar Boden 10×2, 1×5, 1×20 BHF 6×2

domare Niklas Johansson

http://stats.swehockey.se/Game/Events/484767

 

Efter matchen åkte BHF vidare till Kiruna för att sova där och sedan på söndagen ta sig an nästjumbon Kiruna IF på bortaplan. Med lång resa i benen och en tuff match dagen innan så var det mycket som talade för att det skulle synas på isen för BHF.

 

Men man inledde faktiskt inledningen av perioden riktigt starkt. Flyttade puck bra, tog nya positioner, spelade i en fri yta till rätt gubbe och 5.04 in i perioden kom också rättvist 0-1 när Philip Norberg Aspnäs fångade upp en retur och rakade in ledningsmålet.

Man fick sedan ett powerplay men då man inte fick hål där tappade man initiativet och slarv började uppstå samtidigt som hemmalaget kände av detta och fick mer energi.

10.42 in i perioden kunde hemmalaget kvittera och fortsatte att bygga på det målet resten av perioden utan resultat.

 

Man hade också spelet med sig in i mittakten och man satte BHF djupt ner i egen zon.

Redan efter 1.46 var matchen vänd och Kiruna tog ledningen med 2-1.

Alexander Johansson såg till att hålla BHF kvar i matchen och när BHF lite senare i perioden fick powerplay så pricksköt Matej Galbavy in kvitteringen och mål för tredje matchen i rad för slovaken.

Helt jämnt inför slutperioden där BHF fick en drömstart. Markus Persson fick pucken av Rikky Hanspers och med ett snabbt och lurigt skott letade sig pucken in vid närmaste krysset.

 

BHF spelade på ledning och lät hemmalaget föra matchbilden samtidigt som man försökte ställa om snabbt.

 

Tiden rann iväg för gruvlaget och Alexander Johansson var fortsatt tät. Man kom aldrig riktigt nära någon kvittering på slutet och BHF kunde konstatera att man tagit 6 poäng av 6 möjliga under denna Norrlandsturné.

 

skott totalt 43-32 (15-15, 22-11, 6-6)

utvisningar Kiruna 5×2 1×20 BHF 4×2 1×20

domare Ludvig Gran

http://stats.swehockey.se/Game/Events/484771

 

En härlig hockeyresa för BHF som alltså kom hem i morse med 6 poäng i bagaget och behåller därmed sin andra plats i tabellen efter 8 omgångar. 2 insläppta mål på 2 matcher.

 

Nu väntar förtjänstfull vila i matchandet för BHF som nu till helgen istället får chansen att spela inför hemmapubliken. Piteå och Teg är det som gästar Borlänge ishall under lördag och söndag.