Borlänge Hockey värvar från Hockeyallsvenskan

Borlänge Hockey har gjort klart med tvåvägscentern Oliver Erixon från Mora IK. 22-åringen spelade i Borlänge Hockey under säsongerna 17/18 och 18/19 och värvades till Hockeyallsvenska Mora under sommaren 2019.

I Mora har Oliver noterats för 39 matcher denna säsong.

– Det känns jätteskönt att komma “hem” till Borlänge. Jag känner att att jag har en trygghet här och trivdes väldigt bra under mina tidigare två säsonger i klubben, säger Oliver.

Sportansvarige Mattias Bergdahl är givetvis mycket nöjd över rekryteringen av Oliver Erixon.

– Oliver har varit högst upp vår önskelista länge. Så jag är mycket glad att vi lyckats få tillbaka honom. Denna rekrytering är möjlig tack vare vår goda relation med Mora IK och Olivers agent,säger Mattias.

Oliver var en nyckelspelare i Borlänge Hockey under säsongerna 17/18 och 18/19 där han noterades för 35 poäng på 93 matcher. Denna säsong har speltiden varierat en del.

– Tiden i Mora har varit väldigt utvecklande. Vi hade en ganska tung start på säsongen men jag har utvecklats både som person och som hockeyspelare under min tid där, säger Oliver.

Redan till helgen är Oliver med i laguppställningen då vi möter Piteå och Teg på bortais.

– Mitt mål är att komma in i laget och vara en ledande spelare och bidra både offensivt och defensivt, säger Oliver.

Erixon kommer att spela med tröja nummer 89.

Kontraktet med Oliver Erixon är skrivet över resterande del av säsongen 19/20 samt över säsongen 20/21.

FAKTA OLIVER ERIXON
Född 9 April 1997
Längd: 180 cm
Vikt: 82 kg
Moderklubb: Kungälvs IK
Övriga klubbar: Frölunda HC, Växjö Lakers, Borlänge HF, Mora IK, Köping HC
Meriter: U16 SM-Silver med Frölunda, J18 SM-Brons med Frölunda, J20 SM-Silver med Frölunda, J20 SM-Silver med Växjö Lakers, Hlinka-Gretzky med Team 18, 24 pojk/juniorlandskamper för Sverige