Ineffektivt BHF föll i hemmapremiären

Efter att ha besegrat Surahammar på bortais under seriepremiären säsongen 2020/2021 så gjorde ikväll BHF hemmapremiär när man tog sig an Köping HC.

2 lag som kom med seger i bagaget skulle alltså mötas under kvällen.

Redan efter 5 sekunder slarvade Köping och gav Jacob Thor ett friläge men Jonas Eneroth i gästernas mål avvärjde situationen.

Annars skulle den första perioden kantas av utvisningar. 3 raka drog BHF på sig varav den sista gav matchstraff på Sebastian Höglund efter en onödig tackling mot huvudet mitt i anfallszonen där ingen puck var nära.

BHFs boxplay var dock briljant och man gav inte Köping mycket att hämta där. Man gjorde till och med så bra att man fick med sig en utvisning med 2 minuter kvar av matchstraffet.

Första perioden slutade mållös.

Mittakten fick dock inte vara länge innan första målet kom. Efter lite slarv i BHF försvaret hamnade pucken till slut fram till backen Lucas Gustavsson som rakade in 0-1 bakom Alexander Johansson.

BHF kämpade på för att få till en kvittering men den lät vänta på sig.

Knappt 16 minuter in i mittakten så föll dock första målet för säsongen i Borlänge ishall för hemmalaget när Emil Lind pricksköt in kvitteringen till 1-1. Det såg ut att stå sig perioden ut men med bara 18 sekunder kvar fixade Emil Norberg ett psykologiskt viktigt mål till gästerna och 1-2 inför slutakten.

BHF försökte och försökte i slutperioden att få till en kvittering men matchens lirare Jonas Eneroth i Köpings mål var omutlig och tog allt.

Och med 9.40 på klockan lämnades Oscar Sarhus ensam framför Johansson och satte dit matchavgörande 1-3.

I öppen kasse kunde sedan Emil Norberg med sitt andra mål för kvällen sätta slutresultatet 1-4.

skott totalt 36-32 (7-10, 14-15, 15-7)

utvisningar BHF 8×2 1×5 1×20 Köping 6×2

domare Jesper Karlsson

En tung förlust för BHF som dock har chans till snabb revansch då man har 3 raka hemmamatcher denna vecka. För redan på fredag kväll så gästar Forshaga med förre BHF coachen Dennis Hall Borlänge ishall. Då kanske säsongsdebuten för poängkungen Markus Persson också sker.