Misstag fällde BHF

3e hemmamatchen på 5 dagar väntade BHF under söndagseftermiddagen när Lindlöven gästade Borlänge ishall. Och efter att ha vunnit senast mot Forshaga så var det ett BHF som började matchen piggt mot gästerna.

Målvakten Lucas Järbring fick jobba hårt i kassen där BHF anföll men utan att få in pucken i mål. Det dröjde ända till den 17e minuten innan Daniel Nilsmats kunde överlista Järbring när han tog vara på en retur från Viktor Bemström och satte ledningsmålet för BHF.

Den andra perioden blev jämnare men precis som i första perioden var en händelse märklig. Då ena laget drog på sig en utvisning och fick chansen att spela powerplay drog man istället på sig en utvisning så det slutade i 4 mot 4 spel vilket fick spelet att hacka. Även många felpassningar var dagens signum.

Det var det som gjorde att kvitteringen skulle komma då BHF slarvade i den egna zonen varpå Maksim Semjonov kunde hitta fram till Anton Toolanen som satte 1-1 bakom Alexander Johansson i BHFs kasse.

Samme Semjonov gav sedan pucken till Alexander Kovalonok i den tredje akten när BHF återigen drällde med pucken i egen zon och pucken gick in mellan benen på Johansson och Lindlöven hade vänt på matchen.

Närmast en BHF kvittering var kaptenen Patrick Elfsberg som fick se sitt nedlägg träffa stolpen och Lindlöven kunde sedan hålla hela vägen ut och vinna med 1-2 och därmed ta revansch för 4 raka förluster mot BHF från förra säsongen.

skott totalt 42-32 (21-10, 11-12, 10-10)

utvisningar BHF 5×2 Lindlöven 6×2

domare Calle Eriksson-Lilja

En tung förlust för BHF som därmed fick se sig passerade av Lindlöven i tabellen och halka ner till en 7e plats. Nu väntar 2 träningsdagar innan man på onsdag åker till Värmland för ett tufft bortamöte med seriefyran Grums.