BHF krossade Linden

0 mål i senaste matchen borta mot Skövde. Ett BHF som alltså hade stor revanschlusta inför söndagens hemmamatch när man första gången denna säsong skulle ställas mot förra årets nykomling Eskilstuna Linden.

 

Och det var en riktig hawaiihockey som de båda lagen bjöd på inledningsvis. Frilägen åt höger och vänster, 2 mot 1 lägen och rejäla bjudningar.

 

BHFs Victor Eriksson och gästernas Anders Olsson var dock stabila utposter och fick jobba hårt i kassen.

 

Närmast att spräcka målnollan var Jacob Thor som sånär fick öppet mål men fick inte riktigt tag i pucken och det rann ur sanden. Nästa chans för Thor kom efter 9.26 då BHF tilldelades ett straffslag. En fin fint men Olsson i gästernas mål parerade med sitt vänstra benskydd.

 

Linden som lånat in SSK spelaren Sebastian Höglund fick ett friläge men denna gång var det Eriksson som parerade.

Det skulle dock falla ett mål i perioden då BHF fick sin första chans i matchen att spela powerplay. Markus Persson hamnade bakom målet, serverade Mikael Hansson i slottet som fångade upp pucken och hittade luckan bakom Olsson och 1-0 efter 17.10.

 

De sista 45 sekunder fick BHF spela boxplay och kunde hålla nollan intakt.

 

Gästerna inledde således mittakten med att spela powerplay men fick inte hål på Eriksson. Sen började ALLT stämma för BHF.

 

5.56 2-0 då Daniel Nilsmats stötte in returen när Robin Höglund kom i friläge men missade.

7.23 3-0, en läcker passning från Emil Lind friställde Oliver Erixon helt i slottet som med snabba handleder lurade ner Olsson och sprätte upp en backhand i nättaket.

9.26 4-0. Viktor Bemström kom in med pucken i anfallszonen, hittade över till Markus Persson som laddade bössan länge innan pucken kom fram och sen sa det bara “smack” upp i bortre krysset från Pajens klubba.

(målvaktsbyte)

10.19 5-0. Förre BHF målvakten Christoffer Hanning ställde sig i kassen och efter 53 sekunder så spelade Jim Jakobs fram Alexander Pettersson som från nära håll skickade in sitt första i BHF tröjan.

18.31 6-0 när Robin Höglund bombade in pucken efter ett fint förarbete från Viktor Bemström och Daniel Nilsmats.

19.17 7-0 då Markus Persson på egen hand tog sig in framför mål och retfullt lyfte in pucken i närmsta krysset.

 

6-0 till BHF i mittakten då allt bara stämde. Backen Viktor Bemström var på spelhumör med 3 assist.

 

Den sista perioden blev bara en transportsträcka för BHF som framförallt ville se till att hålla Erikssons nolla intakt och därmed skulle det bli första nollan för säsongen. Man hann dock bjuda på ett till mål denna afton. Robin Höglund tog ett skott från tekningscirkeln och på returen kunde Mikael Hansson peta in sitt andra mål för kvällen fram till slutresultatet 8-0.

 

skott totalt 34-36 (10-13, 17-16, 7-7)

utvisningar BHF 5×2 1×5 1×20 Linden 4×2 1×5 1×20

domare Thomas Mccarthy

https://stats.swehockey.se/Game/Events/491515

 

En riktig urladdning från BHFs sida med andra perioden färsk på näthinnan då gästerna totalt kapitulerade. Mål i powerplay, hållen nolla och alla 4 kedjor var inblandade i mål. En toppenkväll för BHF.

I morgon tisdag skulle hemmamatchen mot Dalen ha spelats men den är framflyttad till onsdagen den 11/11 vilket gör att BHF nu får ett uppehåll på 1½ vecka innan halva serien är färdigspelad. Efter dagens seger ligger BHF på 3e plats i tabellen igen.

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Lindlövens IF  –  Forshaga IF 5-1

Grums IK  –  Köping HC 5-2

Malungs IF  –  Skövde IK 7-6 (förlängning)

Mariestad BoIS HC  –  Surahammars IF 2-3 (förlängning)