Dubbla smällar för BHF i Värmland

Med 4 raka segrar i bagaget åkte BHF till Värmlandsskogarna med möte mot Forshaga under fredagen med gott självförtroende. Man hade dagarna innan besegrat Köping och senast man mötte Forshaga blev det storseger.

Forshaga med förre BHF tränaren Dennis Hall i båset har efter en tung inledning börjat hitta sitt spel och stod på 3 raka segrar inför matchen och häng på topp 5 racet som innebär spel i AllEttan.

Det var även hemmalaget som fick en smakstart när backen Linus Carlsson sköt en isare från blålinjen som letade sig in bakom en skymd Victor Eriksson i BHFs kasse.

Hemmalaget startade med frenesi och stressade BHF högt upp i banan som till en början hade svårt att spela sig ur situationerna som man är vana vid.

Drygt halvvägs in i den första perioden kunde Oliver Kandergård dubbla hemmalagets målskörd när han satte tvåan bakom Eriksson.

Därefter tog BHF över spelet och skapade ett flertalet chanser mot David Söderberg i Forshagamålet som dock såg lugn ut och släppte inga returer.

Den andra perioden blev spelmässigt jämnare då BHF dominerat den sista halvan av inledningsperioden. Man h

ade dock svårt att ta sig in framför kassen och skapa oreda samtidigt som Forshaga var kusligt effektiva när chansen gavs.

Ytterligare ett höstlöv från blålinjen skulle ge Forshaga 3-0 drygt 4 minuter in i mittperioden.

2 minuter senare så fick BHF chansen i powerplay och då small det direkt. Mikael Hansson styrde in Robin Höglunds skott fram till 3-1. Därefter följdes ett par minuter med BHF press som var nära att närma sig återigen men Söderberg var bra i målet.

I den tredje perioden kom BHF aldrig in i det och hemmalaget spelade stabilt samtidigt som man försökte vara sylvassa på kontringar.

BHF såg allt mer ut att gå mot en förlust när nästa smäll kom. Forwarden Emil Lind åkte på en tackling nere vid ena sarghörnet och låg orörlig en stund på isen innan han fick hjälp av densamma och vidare till sjukhus. Tråkigt för Lind. 2+10 minuters utvisning på hemmalaget så detta blev BHFs chans att komma in i matchen men inget mål i powerplay.

I slutskedet fick  man chansen att spela 6 mot 4 när man plockade ut Eriksson men då kom 4-1 i öppen kasse och rättvis seger till Forshaga.

skott totalt 29-38 (6-15, 13-8, 10-15)

utvisningar Forshaga 5×2 1×10 BHF 2×2

domare Filip Granrud

En tung smäll för BHF som både förlorade matchen och tappade Emil Lind som troligen blir borta från spel ett tag.

En match där BHF ändå försökte spela sitt spel men mötte ett för kvällen bättre Forshaga som höll BHF mer på utsidan än insidan samtidigt kryddat med ett riktigt bra målvaktsspel.

BHF tappade ner till 3e plats i tabellen och har med 8 omgångar kvar att spela 8 poäng tillgodo på just Forshaga som ligger på 6e plats i tabellen när det gäller att vara topp 5.

1 dags vila gäller för BHF innan man ska på det igen, för redan i morgon väntar den 3e bortamatchen på 5 dagar när Lindesberg är nästa hållplats och möte med Lindlöven.