BHF tog ny storseger mot Linden

Med 2 matcher kvar av grundserien hade BHF ikväll chans att säkra ett avancemang i AllEttan efter nyår. Seger mot Linden samtidigt som Forshaga inte skulle besegra Lindlöven skulle innebära att BHF hade säkrat en plats i topp 5.

Och BHF fick en bra öppning borta i Smehallen när Alexander Pettersson satte 0-1 från snäv vinkel efter 5.57.

BHF var det lag som var spelförande och skapade därefter chanser mot Anders Olsson i hemmamålet. Linden stack upp i något enstaka tillfälle men det var BHFs period och man var dessutom effektiva.

Pettersson ställde sig framför mål och dubblerade sin målskörd när han styrde in ett skott från backposition då drygt 4 minuter återstod av perioden.

I anfallet efter kom 0-3 detta efter att backen Olle Strandell skickat iväg ett höstlöv som letade sig in bakom en skymd Olsson.

BHF fick knappt 8 minuter in i mittakten ett gyllene läge att definitivt stänga matchen när hemmalagets Alexander Sollén åkte på ett matchstraff. Men BHFs powerplay hade inte mycket att önska och istället så drog man på sig 2 utvisningar och det blev istället spel 3 mot 4. DÅ kom istället målet för BHF då Mikael Hansson drog sig loss, lurade sin försvarare och skickade in 0-4. BHF klarade sedan av det numerära underläge som följde.

6 minuter in i slutperioden kunde backen Marcus Björk få en hel ocean framför sig när han utan motstånd fick ladda bössan och gjorde inget misstag. 0-5 till BHF som gick mot en enkel bortaseger.

Hemmalaget fick dock in ett tröstmål när Oscar Pettersson friställdes och hittade målet bakom Alexander Johansson i BHFs kasse.

I slutet på matchen skedde en liten fight nere i ena sarghörnet där BHFs Rikky Hanspers trots 2 huvud kortare lyckades få ner Oskar Klockerud i hemmalaget och båda killarna fick besöka duschen innan matchen var helt slut.

Inget mer nämnvärt hände i slutet på matchen utan BHF kontrollerade slutskedet och vann med 1-5.

skott totalt 27-32 (6-13, 13-6, 8-13)

utvisningar Linden 2×2 1×5 1×20 BHF 4×2 1×20

domare Niklas Johansson

ESK – BOR  (1-5) (swehockey.se)

Enkel seger återigen mot Linden men då Forshaga vann mot Lindlöven så är BHF inte helt klara för AllEttan även om mycket talar för det då 1 omgång återstår i en rejält haltande tabell. BHF ligger 2a med 40 inspelade poäng men Mariestad (39p 1 match mindre) Skövde (39p 1 match mindre) Lindlöven (37p 2 matcher mindre) och Forshaga (32p 3 matcher mindre) har alla chansen att gå förbi BHF innan serien skall summeras. Flera av lagen kommer att spela matcher efter det att BHF spelat sin sista match som sker nu på onsdag borta mot troliga seriesegrarna HC Dalen. 1 poäng där och AllEttan är säkrad.