Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -

BHF klara med grundserien, säkrade i praktiken AllEttanplatsen

Ikväll spelade BHF sin sista match i grundserien när man åkte till Jönköping för att ta sig an serieledarna HC Dalen. Matchen som spelades i Borlänge vann BHF med 6-4, nu var det alltså returmöte och Dalen hade chansen att säkra seriesegern och BHF chans att säkra AllEttan.

Så det var alltså 2 lag med mycket att spela för som äntrade isen i Smedjehov och visade fin vilja inledningsvis.

Det syntes att det var 2 lag som tillhörde toppen av tabellen som möttes då det bjöds på fint samspel, öppnande passningar och heta chanser där båda målvakterna Oscar Malm och Alexander Johansson fick jobba hårt.

BHF hade 2 chanser i powerplay i inledningsperioden men Dalens boxplay var bra och när man efter matchens första powerbreak skapade ett par chanser kom också målet efter ett misstag från BHF när man råkade spela hemmalaget i gapet när man skulle vända på spelet. Hemmalagets målkung Jesper Thörnberg satte ledningspucken bakom Johansson.

Dalen fick sedan en drömöppning av mittakten då förre SHL spelaren Christoffer Persson fick ett droppass och laddade för allt han hade och fixade 2-0.

 

Därefter tog BHF över taktpinnen. Efter 8.56 så kom också reduceringen när Robin Höglund direkt på tekning skickade iväg en projektil som letade sig in i bortre krysset. BHF låg på och skapade flera heta chanser utan att få utdelning men när Jim Jakobs tog ett skymt skott kunde inte Malm hålla skottet och returen petade Höglund in för sitt andra mål för kvällen.

I slutperioden hade BHF vänt på steken. Alexander Pettersson serverades ett friläge som han förvaltade och med sitt 6e mål för säsongen fixade han 2-3.

Ledningen stod sig dock bara 29 sekunder innan det sedan var kvitterat efter att Adam Hirsch varit sist på pucken.

Efter kvitteringen så kändes båda lagen rätt nöjda med poängen och man ville minimera misstag och ligga rätt i banan. Lite mer slarv men ändå säkert.

Slutskedets absolut hetaste chans fick Jesper Thörnberg när han med minuten kvar skickade iväg en puck som letade sig i ribban och över. Tur för BHF som klarade av att hålla ut till förlängning.

 

Där avgjorde hemmalaget redan efter 22 sekunder genom Oscar Josefsson.

 

skott totalt 35-36 (15-16, 9-16, 9-4, 2-0)

utvisningar Dalen 5×2 BHF 2×2

domare Andreas Hagman

DAL – BOR  (4-3) (swehockey.se)

 

1 poäng på bortais mot seriesegrarna gjorde att BHF i praktiken säkrade avancemanget till AllEttan. Forshaga som är det lag som ligger under strecket som jagar har förvisso chansen att komma ikapp BHF poängmässigt då man har 2 matcher kvar att spela och då kliva upp på samma poäng men man måste då samtidigt ta in 24 mål på dessa matcher. I övrigt så säkrade också Mariestad samt Skövde plats i den södra AllEttan medan BHF kliver in i den norra som startar efter nyår.

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Grums IK  –  Forshaga IF 0-5

Mariestad BoIS HC  –  Köping HC 3-0

Malungs IF  –  Surahammars IF 3-4 (förl)

Kumla HC Black Bulls  –  Skövde IK 4-5

Lindlövens IF  –  Eskilstuna Linden Hockey 4-3 (str)