Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -

Inför BHF-Hudik!

Då är det äntligen dags för premiär i Allettan Norra i eftermiddag. Den östra seriens tabellfyra Hudiksvalls HC står för motståndet.

Hudik är ett lag vi mött många gånger förr och matcherna brukar vara jämna och täta. Årets Hudik kom som sagt fyra i den östra serien med 41 inspelade poäng. Man har under säsongen bytt tränare vid två tillfällen. Den 17 november sparkade man Säterbördige Per Ljusteräng och ersatte honom med sportchefen Lars “Lillis” Lövblom som ledde laget fram till grundseriens slut. Inför Allettan har Lövblom återvänt till sin sportchefspost och ny huvudtränare är Magnus Nilsson.

Hudiksvall en fruktad förstakedja med målkungen Jesper Wiberg som gjort 17 mål i grundserien samt BHF-bekantingarna Adam Byström-Johansson och Christoffer Jansson. Hudik har dessutom en välmeriterad backsida där sju av åtta backar har meriter från högre serier. På forwardsidan har man inför allettan värvat Adam Falk från Allsvenska Kristianstads IK.

Fakta om Hudiksvall
Placering i grundserien 2020/2021: 4 i HE Östra
Medelålder: 22.27
Medellängd/Medelvikt: 183,27 cm / 83,54 kg
BHF-bekanta spelare: Sebastian Björnstad, Marcus Linderborg, Christoffer Jansson och Adam Byström-Johansson.
Spelare att hålla ett extra öga på: Henrik Marklund, Adam Byström-Johansson och Jesper Wiberg.

För första gången på länge har coach Stefan Gustafsson nästintill hela sin spelartrupp att tillgå sånär som på Oliver Erixon som behöver ytterligare några dagar innan  han är redo för matchspel. Långtidsskadade duon Markus Persson och Emil Lind är dock äntligen tillbaka i matchtruppen. Skyttekungen Markus Persson spelade bara tio matcher i grundserien och Emil Lind hann med 14 innan han åkte på en hjärnskakning borta mot Forshaga.

– Det blev en tung smäll för mig därnere i Forshaga. Men nu är jag tillbaka till 100% igen och ser fram emot att få spela igen. Jag tror att vi har goda chanser i denna serie, känns som att alla vet att vi måste höja oss några snäpp från hösten här om vi ska vara med i toppen.  Det kommer att bli riktigt bra matcher och väldigt tajta matcher där små saker kommer avgöra, säger Emil Lind.

Även Stefan Gustafsson är sugen på att komma igång med matchspelande igen efter mer än tre veckor utan match.

– Jag ser fram emot att spela match igen efter det långa uppehållet. Jag tycker att vi har tränat bra under uppehållet och hunnit nöta vissa delar i spelet som vi anser behövs. Ju närmre vi kommit helgen så har trycket i gruppen ökat på ett positivt sett.  Utmaningen är att korta ner startsträckan i matchen mot Hudiksvall. Ett Hudiksvall som fått en match i benen under mellandagarna. Vi behöver vara förbereda mentalt på att tävla och använda fysiken, säger Stefan Gustafsson.

Match: Borlänge HF – Hudiksvalls HC
Arena: Borlänge Ishall
Matchstart: söndag 10/1 16.00
TV: Matchen sänds via Hockeyettan Play.

Statistik: stats.swehockey.se
Odds (ATG): 1: 1,85 , X: 4,35, 2: 2,95

Stötta BHF genom att Swisha en slant till 123 565 26 31.