Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -

Svag 3e period fällde BHF i AllEttanpremiären

Under söndagseftermiddagen kom dagen som många hade väntat på. Att Hockeyettan skulle starta igång på allvar när Allettan drog igång.

 

BHF som inte spelat match sedan den 16e december skulle ta emot seriefyran Hudiksvall från den östra serien som följde med Borlänge in i den norra AllEttan.

 

Matchen startade i ett ursinnigt tempo där båda lagen spelade med frenesi, skridskoåkning, hög forecheck och fysiskt spel. Det var känslor både på isen och på ledarhåll inne i hallen. Trots att publiken inte var tillåtna att komma på plats så kändes det att allvaret hade börjat.

BHF fick också den öppning man ville ha när Patrick Elfsberg hittade Jacob Thor vid den bortre stolpen som kunde skicka in 1-0 efter 7.14.

 

Hudiksvall testade Victor Eriksson i BHFs kasse som även han fick att göra i inledningen.

BHF drog sedan på sig en utvisning då man var för många spelare på isen och direkt efter att BHF blev fulltaligt lämnades förre BHF spelaren Adam Byström Johansson helt ensam strax utanför det berömda slottet och skickade in kvitteringspucken till 1-1 som också var periodens slutsiffror.

Den andra perioden avtog den höga pressen från båda lagen och tempot gick ner en aning. BHF fick halvvägs in i perioden en gyllene chans att återta ledningen då man skulle få spela 5 mot 3 i 41 sekunder. Det var inget vinstgivande i det utan Hudik hade inga svårigheter att klara av det numerära underläget samt 4-5 spelet som följde efter.

BHF var kanske aningen vassare än sina motståndare denna period men kom aldrig till de riktigt heta målchanserna då man mest höll sig på utsidan.

 

BHF fick inleda den tredje perioden i powerplay under 50 sekunder men skapade ingenting. Hudiksvall skulle sedan tokdominera slutakten.

Men det började med ett individuellt misstag när en BHF spelare skickade in pucken mitt framför egen kasse vilket gästerna snappade upp och skickade in 1-2 redan efter 3.12.

 

Man hade någon minut senare ett dubbelläge där det avslutades med ett rungande skott som tog i ribbans överkant.

 

BHF kunde inte förmå att komma in framför kassen och när Hudiksvall kom i ett 3 mot 1 läge avgjordes matchen då grundseriens målkung i Hudiksvall Jesper Wiberg satte 1-3. Samme Wiberg skulle sedan fixa slutresultatet 1-4 när BHF hade plockat ut Eriksson ur kassen.

 

skott totalt 26-35 (8-11, 16-8, 2-16)

utvisningar BHF 2×2 Hudik 3×2

domare David Laksola

https://stats.swehockey.se/Game/Events/542200

 

Inte den starten som BHF ville ha på AllEttan. Både Markus Persson och Emil Lind var tillbaka efter lång tids frånvaro men kunde inte hjälpa BHF till seger. Hade man gjort mål i 5 mot 3 spelet hade det kanske sett annorlunda ut men i den 3e perioden så var Hudik numret större och avgjorde premiären.

 

Nu väntar en norrlandsresa för BHF som på fredag morgon åker norrut för att under lördagen och söndagen möta Kalix och Boden på bortais.

 

övriga resultat AllEttan Norra:

Forshaga IF  –  Östersunds IK 1-2

Enköpings SK HK  –  Hanvikens SK 2-3 (förl)

Tegs SK Hockey  –  Bodens HF 4-5

Piteå HC  –  Kalix HC 5-2