BHF vann målrik match

Efter 4 raka nederlag så var det ett revanschsuget BHF som kom till spel idag när man skulle försöka ta revansch på Kalix som man förlorade mot förra helgen. Till matchen så stod det klart att man tappat poängkungen Markus ”Pajen” Persson till Hockeyallsvenska Modo för resten av säsongen men lånat in Morajunioren Adam Helldén som även spelade med BHF under förra säsongen.

I ”Pajens” frånvaro klev Emil Lind in i kedjan med Thor och Elfsberg. Och vilken succéstart det skulle bli. Redan efter 35 sekunder kunde Emil Lind servera Jacob Thor ett friläge som stoppades av Jacob Carlsson i Kalix mål men på returen petade Lind in 1-0.

2 minuter senare så fick Kalix matchens första powerplay sedan Robin Höglund blivit utvisad. BHF klarade dock av det numerära underläge utan några större problem.

Matchen var ett ställningskrig och framförallt försökte gästerna skicka in mycket folk på kasse för styrningar men Victor Eriksson parerade alla försök.

Drygt halvvägs in i matchen ökade BHF på sin ledning till 2-0. Marcus Karlberg tog ett skott och retur uppstod, där fanns Mikael Hansson och rakade in pucken i öppen kasse.

I mittakten var det gästerna som skulle stå för ett tidigt mål. Förre BHF spelaren Philip Norberg Aspnäs lurade bort 2 BHF spelare innan han serverade Deivids Sarkanis som fick öppet mål och 2-1 redan efter 40 sekunder.

När BHF ett par minuter senare fick sitt första powerplay så tog man tillbaka sin tvåmålsledning. Mikael Hansson höll sig framme framför mål och med en backhand vispade han in sitt andra mål för kvällen.

Kalix gav dock inte upp utan kom tillbaka i matchen. Halvvägs in i matchen så var det dags för Norberg Aspnäs att agera målgörare när han fick pucken serverad av unge talangen Viljami Juusola och satte 3-2 vid första stolpen. Backen Marcus Nilsson skickade ett par minuter senare in ett höstlöv som letade sig in bakom Ericsson.

Men BHF fick ändå sista ordet när Jacob Thor åkte till sig ett friläge, lurade ner Carlsson och lade in en backhand till 4-3 och BHF återigen i överläge.

I den tredje perioden hade både BHF fina lägen att öka på sin ledning. Närmast var Dennis Finn Olsson som med en distinkt handledare träffade insidan av stolpen. Även Kalix hade puckar som ven förbi Erikssons stolpar.

Efter ett långt tryck från BHF i anfallszonen kunde sedan backen Viktor Bemström prickskjuta in 5-3 i bortre krysset med bara 3.51 kvar att spela.

Kalix fick in en puck i sin slutforcering men då återstod bara 11 sekunder och BHF kunde sedan hålla hela vägen ut och tog en viktig seger i kampen om play-offplatserna.

skott totalt 32-27 (12-8, 10-8, 10-9)

utvisningar BHF 1×2 Kalix 2×2

domare David Laksola

BOR – KAL  (5-4) (swehockey.se)

En skön seger för BHF som är tillbaka på vinnarspåret efter 4 raka förluster. Man går i och med segern förbi just Kalix i tabellen och ligger nu på play-in plats mot play-off. I morgon väntar tuffast möjliga motstånd när serieledarna Boden gästar Borlänge ishall.