BHF tappade segern i slutperioden i seriepremiären mot Surahammar

Surahammar – Borlänge 8-4 (0-1, 3-2, 5-1)

Idag var det dags för seriepremiär för Borlänge Hockey i Hockeyettan Västra då man åkte söderut för möte mot Surahammar.

Den första perioden var spelmässigt jämn med ett litet övertag för BHF. Ett mål fall i perioden när nyförvärvet och förstecentern Martin Janolhs satte dit BHFs första mål för säsongen.

I den andra perioden chockade hemmalaget BHF med att göra 2 mål inom knappt 2 minuter.

Strax därefter fick BHF chansen i powerplay och med ett par snabba skär in från blålinjen klev Marcus Karlberg fram och stänkte dit kvitteringen.

När hemmalaget minuten senare också fick chansen i 5 mot 4 blev det återigen mål och denna gång för Surahammar som återtog sin ledning. Men BHF hann replikera innan perioden var över när William Danielsen gjorde sitt första mål i BHF tröjan och 3-3 inför slutakten.

BHF fick en kanonöppning då Jacob Thor återigen satte BHF i förarsätet när han gjorde 3-4 i powerplay.

Men sen kom raset!

Surahammar gjorde först 4-4 och därefter rullade målen in bakom Victor Eriksson som inte hade någon rolig kväll i kassen. På 4 minuter och 45 sekunder hann Surahammar göra hela 5 mål och vann till slut premiären med 8-4.

Skott totalt: 42-34

Utvisningar Sura 3×2 BHF 5×2

Domare: Niklas Johansson

SUR – BOR  (8-4) (swehockey.se)

En tung start för BHF som i sina hemmapremiär på onsdag tar emot Nyköping. En chans för revansch då för BHF.