BHF segrade i sista hemmamatchen

BOR – KÖP  (4-3) (swehockey.se)

Ett AllEttanklart Borlänge Hockey tog på söndagen emot Köping i grundseriens sista hemmamatch. Båda lagen kom till spel med 3 kedjor vilket syntes på matchbilden.

I den första perioden var det fart och fläkt men lite slarvigt spel från båda lagen. BHF dominerade spelet de 2 första minuterna och parkerade i Köpings försvarszon.

Det var dock gästerna som skulle ordna matchens första mål när Lucas Lagerstedt efter 4.07 satte ledningsmålet.

14 minuter in i perioden slarvade hemmalaget vilket gav Eric Eljas ett fritt läge mitt i slottet varpå denne inte gjorde något misstag och 0-2 till Köping.

BHF kom dock tillbaka. Först ordnade kaptenen Patrick Elfsberg 1-2 när han petade in en retur från nära håll. När BHF sedan fick sitt första och enda powerplay i matchen kom 2-2 genom Martin Janolhs.

Den andra perioden och framåt gick spelet ner i tempo. 2 lag som gått hårt på folk visade sig i kvalitén på spelet.  Perioden såg också ut att sluta mållös när Köping i perioden allra sista sekunder tog tillbaka sin ledning i powerplay genom Christopher Norlin.

Första linan med Janolhs, Elfsberg och Karlberg hade hittills stått för 2 av målen. Nu var det tredje länkens tur Marcus Karlberg att skriva in sig i målprotokollet när han kvitterade till 3-3 8 minuter in i slutperioden.

Resultatet stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

Där tog det 6 sekunder och sedan hade BHF avgjort. 3 mot 3 spel och Marcus Björk fick upp farten med pucken, tog sig in framför målet och satte avgörandet.

skott totalt 36-30

utvisningar BHF 3×2 Köping 1×2

domare Niklas Johansson

Då återstår bara 1 match av grundserien då BHF på onsdag möter Kumla på bortais. Man ligger på 3e plats och kommer antingen sluta 2a, 3a eller 4a beroende på resultaten i den sista omgången. Därefter kommer BHF kliva in i den norra AllEttan som startar igång den 5/12. Seriesegrare Mariestad BoIS. Stort Grattis.