Uddamålsförlust i Lindesberg

LIN – BOR  (2-1) (swehockey.se)

Efter förlusten i hemmapremiären mot HC Dalen så åkte Borlänge Hockey under onsdagen ner till Lindesberg för möte mot Lindlöven.

Lindlöven som inledde sin säsong med att besegra Surahammar på bortais med 1-6.

Och det var hemmalaget som öppnade matchen bäst genom att göra 1-0 efter 7.13 genom Olle Hilmersson.

BHF hade svårt att skapa några heta målchanser och Emil Ranehamn i BHFs kasse var den som fick jobba hårdast i gästernas lag.

I mittakten fick hemmalaget en bra start då man i powerplay ökade på sin ledning till 2-0 genom Isak Jonsson. BHF höjde spelet efter utvisningen och skapade en del oreda framför Jonathan Frykholm i hemmamålet men utan att hitta rätt.

Hittade rätt gjorde man dock 6.56 in i den sista perioden då Casper Östberg gjorde mål för andra matchen i rad.

Någon tokforcering från gästerna kom dock aldrig utan Lindlöven var ändå närmre 3-1 än BHF 2-2. Man gjorde dock ett försök med att plocka målvakten i slutskedet utan att få in någon kvittering och Lindlöven kunde därmed ta sin andra raka seger och BHF tyvärr sin andra raka förlust.

skott totalt 39-18

utvisningar Lindlöven 2×2 BHF 3×2

domare Alexander Jidemo

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

 

En tuff bortamatch som BHF sånär var på väg att ta poäng från. Spelet kanske inte var lika bra som i premiären men det defensiva spelet var bättre. Man hoppas fortfarande att detta unga lag ska fortsätta ta kliv under säsongen som lider och poängen kommer trilla in om man fortsätter spela sitt spel.

Nu väntar på nytt hemmamatch för Borlänge som på söndag tar emot ett nytt lag med full pott nämligen Skövde IK.