BHF förlorade i slutminuten

MHC – BOR  (4-3) (swehockey.se)

Efter 3 raka förluster åkte Borlänge Hockey under onsdagen ner till Östergötland för att ta sig an nykomlingen Mjölby HC på bortais. En bra chans för BHF att ta säsongens första poäng.

Det var hemmalaget som inledde målskyttet när BHFs Alfred Bergman satt utvisad i 4 minuter som ledningsmålet kom genom David Bremer.

När BHF innan halva matchen blivit spelad drog på sig sin 5e utvisning så långt i matchen kom dubbleringen från hemmalaget när man återigen gjorde mål i spel 5 mot 4.

Knappt 3 minuter kvar av mittakten återstod när det var BHFs tur att göra mål i powerplay när Casper Östberg med ett välriktat skott hittade rätt.

Med bara 13 sekunder kvar av perioden kunde Leon Cadei kvittera tillställningen med säsongens första mål.

Lika inför avslutningen och väl där tog hemmalaget på nytt hand om ledningen 5 minuter in.

BHF skulle dock få till en kvittering med endast 2 minuter kvar att spela när nyförvärvet Sigge Grunditz höll sig framme. På väg mot förlängning men då lyckades hemmalaget avgöra matchen med 44 sekunder kvar av matchen och BHF kunde inte förmå att kvittera.

skott totalt 40-26

utvisningar Mjölby 2×2 BHF 7×2

domare Niclas Lundsgaard

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En riktig tung förlust för BHF som var så nära att ta säsongen första poäng när man kvitterade sent men efter ett avvaktande spel i den egna zonen kunde hemmalaget avgöra matchen.

Bra lärdom för detta unga lag där derbyt mot Falun närmar sig med stormsteg. Men först är det hemmamatch mot serieledarna Mariestad som väntar härnäst för BHF på söndag.