Säsongens första seger för BHF

BOR – SUR  (5-1) (swehockey.se)

Efter 4 inledande förluster för Borlänge Hockey i säsongsupptakten så kom säsongens första seger på söndagen när Surahammar gästade Borlänge ishall.

Första perioden var en jämn historia där lagen bytte chanser med varandra utan att lyckas hitta målet.

4.56 in i mittakten kom matchens första mål när Sigge Grunditz serverades öppet mål och kunde raka in ledningsmålet för hemmalaget.

Samme Grunditz skulle 6 minuter senare hålla sig framme igen när han hittade luckan vid bortre stolpen.

Minuten senare så drog hemmalaget på sig en utvisning och då kunde Surahammar reducera till 2-1 genom Adam Karlsson.

Slutskedet av perioden kantades av en hel del utvisningar men inga fler mål.

I den tredje perioden skulle BHF visa sig vara starkaste laget för dagen.

Med sitt första mål för säsongen kunde Victor Ohlsson styra in 3-1 för BHF.

Minuten senare var det dags igen när BHF i powerplay utökade ledningen till 4-1 genom Marcus Kivelä Carlzon som därmed satte sitt första mål för sin nya klubb.

Innan perioden var över hann Elias Lustig fastställa slutresultatet till 5-1 efter ett fint hockeymål och säsongens första seger var inkasserad.

skott totalt 43-53

utvisningar BHF 6×2 1×5 Sura 7×2

domare Hampus Springare

Resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En härlig seger för BHF som nu spräckt poängnollan och kan nu förhoppningsvis blicka uppåt i tabellen och få en självförtroendeboost inför fortsättningen.

Emil Ranehamn i kassen stod för en magnifik match och räddade 52 av 53 skott samtidigt som effektiviteten var högre än innan.

Härnäst väntar en av säsongens 2 viktigaste matcher för BHF som på fredag kväll ställs mot derbyrivalen och nykomlingen Falu IF på bortais. Ett möte många supportrar ser fram emot då man ställs emot varandra igen efter att Falun huserat i Hockeytvåan under nästan 10 år.