Målrikt när BHF föll mot serieledarna

MAR – BOR  (5-3) (swehockey.se)

Under onsdagskvällen åkte Borlänge Hockey till Mariestad för säsongens hittills tuffaste bortamatch på papperet. Nästjumbon på bortais mot serieledarna.

Men BHF gjorde en bra första period och hade mycket av spelövertaget. Dock var det hemmalaget som skulle ta ledningen efter 7 minuter genom notoriske målskytten Jesper Lindén när han satte 1-0 på friläge bakom Oliver Norgren som fick chansen i BHFs kasse.

BHF skapade en hel del kvalitativa chanser mot Isac Ohlsson i hemmakassen men kunde inte förvalta sina lägen.

I den andra perioden blev BHF lite mer stillastående samtidigt som Mariestad hade bättre fart på skridskorna.

2-0 kom därför inte helt ologiskt efter 14.16.

När Mariestad gjorde 3-0 halvvägs in i den tredje perioden så såg matchen avgjord ut men BHF ville annat. Först ordnade Mikael Taylan 3-1 i powerplay innan Sigge Grunditz bara 20 sekunder ordnade ytterligare en reducering åt BHF och det var helt plötsligt match igen med 7 minuter kvar att spela.

Mariestad ökade dock på ledningen igen till 4-2 innan BHF återigen gjorde mål i powerplay till 4-3 genom Casper Östberg. Dock fick BHF aldrig något tryck mot hemmalaget i jakten på en kvittering utan hemmalagets Joel Thulin kunde avgöra matchen med minuten kvar när han satte dit slutresultatet 5-3.

skott totalt 43-32

utvisningar BoiS 3×2 BHF 2×2

domare David Gustafsson

Tabell och resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En bra prestation av BHF som var nära att rubba serieledarna. Enligt tränare Stefan Gustafsson så tyckte han det var säsongens bästa match sett till 60 minuter. (läs dt)

Något att bygga vidare på med detta unga lag som förhoppningsvis tar framsteg under säsongen även om det blivit en del förluster såhär knappt halvvägs in i serien.

Nu väntar hemmamatch för BHF som på söndag tar emot Tranås AIF för första gången denna säsong.