Sargat BHF nollade mot serietvåan

BOR – MAR  (0-4) (swehockey.se)

Nästjumbon Borlänge tog under onsdagskvällen emot serietvåan Mariestad. Med hela 9! man borta så såg det på förhand ut att bli en tuff uppgift. Man fick låna in Leksands J-20 målvakt då ingen av de 2 ordinarie målvakterna fanns tillgängliga samt 3 a-lagsdebutanter.

BHF öppnade pigg de första minuterna men sedan var det gästerna för hela slanten. Man dominerade spelet, ägde pucken i anfallszon och skapade flertalet lägen mot hemmalagets inlånade målvakt Gustav Albihn.

Första målet lät dock vänta på sig, först när gästerna fick matchens första powerplay kom 0-1 då Vincent Reimer tog vara på sin egen retur och tryckte in ledningsmålet. Minuten efter stod gästerna för ett riktigt mönsteranfall där Jesper Lindén avslutade med en enkel backhand bakom Albihn.

0-2 stod sig perioden ut men skottsiffrorna 3-16 talade för mer.

I mittakten höjde BHF spelet men utan att skapa några rejäla farligheter. Både Albihn och gästerna målvakt Tobias Sandberg stod för en varsin kvalitativ räddning.

Perioden slutade mållös.

I den tredje perioden gjorde ända BHF ett försök trots att det var gästerna som var det bättre laget. Man skickade fler puckar på mål och hade man varit lite rejälare på returerna så hade man kanske kunnat göra match av det. Istället gjorde Mariestad 0-3 i numerärt överläge då Andre Astley Rydberg skickade upp en puck i första krysset.

I slutskedet kom också 0-4 när BHF hade plockat ut målvakten och gästerna tog hand om segern.

skott totalt 24-41

utvisningar BHF 3×2 Mariestad 2×2

domare Jesper Karlsson

Övriga matcher och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Sista hemmamatchen i grundserien var det för BHF som nu bara har 1 match kvar att spela innan man går på ett litet juluppehåll. Tranås borta på söndag gäller för BHF då och sedan tar man sikte på den norra fortsättningserien efter jul. Då gäller det att undvika de 2 bottenplaceringarna för att slippa kvala sig kvar i Hockeyettan. Men ifjol så vann man fortsättningsserien vilket innebär spel i play-off.