Skrällen inte långt borta i Hudiksvall

ESK Hockey gjorde säsongens bästa bortamatch och var dryga minuten ifrån att skrälla borta mot topplaget Hudiksvalls HC i ATG Hockeyettans 20:e omgång.

ESK stod upp bra under den förta perioden trots att hemmalaget gör 1-0 redan efter 1,11 spelat genom Markus Kinisjärvi. Dennis Näslund kvitterade till 1-1 ganska omgående och perioden såg ut att sluta lika, men i den sista minuten så lyckas hemmalaget genom Adam Byström Johansson peta in 2-1.

I inledningen av mellanakten så drar HHC på sig en utvisning och det blir kostsamt. Efter bra förarbete av Tobias Smids och Daniel Andersson gör Niklas Rigelius 2-2. Det skulle hemmalaget svara på ganska omgående då Joel Källström Englund gör 3-2, men ESK svarar med att kvittera till 3-3 dryga minuten senare genom Adam Lidström.

ESK hamnar sedan i brygga med två spelare på botbänken i knappa minuten, men klarar ut spelet tre mot fem och så även spelet fyra mot fem. Det tar sedan bara sekunder innan det är ESK som får chansen att spela

fem mot fyra och då tar det bara 19 sekunder innan det är 3-4 genom William Svärd.

Det blir mycket HHC inledningsvis av den tredje perioden, men ESK försvarar bra och närmare än ett skott i stolpen kommer inte hemmalaget under den första halvan av perioden. Med 11,11 spelat så drar ESK på sig en ny utvisning och HHC får chansen att kvittera, men det är en spelform ESK praktiserat mycket och klarar ut det hela med en gnutta tur då hemmalaget återigen har en puck i målramen.

Hemmalaget skulle till slut ändå lyckas. Med mindre knappa två minuter kvar att spela så trycker Jonas Lindström in 2-2 och matchen går till övertid.

Med 51 sekunder spelat så får hemmalaget en jättechans att avgöra, men ESK-keepern Simon S:t Cyr visar att han är i toppform och räddar. Han skulle dock få kapitulera med 49 sekunder kvar att spela av övertiden. ESK spelar åker ihop och det öppnar för Algot Landin som avgör matchen med att göra 5-4.

– Surt såklart att tappa poäng slutskedet av matchen, men som helhet måste jag ändå vara nöjd med var vi presterar över 60 minuter. Vi står upp i alla spelen i tre perioder och gör säsongens bästa bortamatch. Känslan är att vi verklige är på rätt väg och har något på gång nu inför avslutningen på serien, säger ESK-tränaren Johan Jonsson som ger extra beröm till lagkapten Dennis Näslund.

Hudiksvalls HC – Enköpings SK 5–4 (2-1,1-3,0-1,1-0)
Skott: 44-26 (11-10,14-10,17-5,2-1)

Målen:
Period 1: 1-0 (01:11) Markus Kinisjärvi, 1-1 (03:03) Dennis Näslund, 2-1 (19:22) Adam Byström Johansson.
Period 2: 2-2 (22:18) Niklas Rigelius, 3-2 (25:39) Joel Källström Englund, 3-3 (27:14) Adam Lidström, 3-4 (38:47) William Svärd.
Period 3: 4-4 (58:02) Jonas Lindström.
Period 4: 5-4 (62:11) Algot Landin.

PIM: (2:6:0:0) – (2:4:2:0)