Dags för säsongens fjärde Upplandsderby

Det är Upplandsderby för fjärde gången den här säsongen när ESK ikväll spelar hemma mot Wings HC i ATG Hockeyettans 7:e omgång.

På de tre matcher som lagen spelat mot varandra hittills har Wings 2-1 i matcher. Båda matcherna i Märsta har Wings vunnit, 6-3 och 4-3, men hemma vann ESK komfortabelt med 4-0.

De tidigare matcherna har inte varit någon höjdare direkt från ESK om man bortser från 4-0 seger hemma som får anses som en av de bättre denna säsong. I de två andra matcherna så var avsaknaden av jämnhet och grundkvalitet en stor och då framför allt i spelet med puck.

Wings är ett lag som spelar hyggligt när man har vind i seglen, men vid motgång så är man ganska mediokra som lag betraktat och faller ganska lätt ihop i sin defensiva organisation. Senast så var stundtals spel mot ett mål, men den före detta BHC-keepern Richard Mutze i kombination med en stor portion ineffektivitet gjorde att ESK fick lämna det mötet med en 3-4 förlust.

Wings är så här långt en besvikelse. Bara 13 gjorda, 20 insläppta på sex spelade omgångar talar om att det inte är ett lag i form.

Ikväll så behöver ESK av många anledningar ta en trepoängare i en jämn serie där laget just nu är placerad som nästjumbo med en match mindre spelad. Hårt jobb över 60 minuter och rakt spel med mycket puck på mål så kommer detta att sluta med en bra kväll för hemmalaget.

Text & bild: Lokalsport.nu

 

Senaste mötet:
Wings vs ESK 4-3 (2-0,1-2,1-1)

Match: ESK vs Wings 19:00 Bahcohallen

KÖP BILJETTER LIVESÄNDNING TILL MATCHEN