Kvällens hemmamatch inleder ödesvecka

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Onsdagskvällens hemmamatch mot serieledande Strömsbro inleder en ödesvecka för ESK Hockey. Nu gäller det att säkra kontraktet till nästa säsong.

ESK har tre matcher kvar att spela i ATG Hockeyettans Östra vårserie. Ikväll hemma mot Strömsbro, på fredag borta mot Segeltorp och till sist hemma mot Hammarby nästa onsdag.

Inför den rafflande avslutningen har ESK en position precis ovanför kvalstrecket. Eller är det en synvilla? Hammarby precis under kvalstrecket är två poäng bakom men har en match mindre spelad.

Samma Hammarby som man alltså ställs mot i slutomgången nästa onsdag.

Men först på tur är alltså kvällens möte mot serieledande Strömsbro som hittills vunnit båda matcherna i Bahcohallen. Men i senaste mötet uppe i Gävle kunde ESK vinna med 4-2 med god hjälp av en storspelande målvakt i form av Pontus Hagman. Just försvarsspelet är troligen nyckeln till framgång även ikväll då vi noterar hela fem (!) Strömsbrospelare i topp-10 i seriens totala poängliga vilket ju vittnar om ett målfarligt lag med flera kvalificerade avslutare (i topp ligger förövrigt ex-ESK:aren Viktor Ehn som numera spelar i Strömsbro).

Tillbaka i ESK:s laguppställning är bröderna Andreas och Jesper Sojé men duon har bara hunnit med en isträning med laget än så länge.

-Det blev omgående ett energipåslag på träningen igår och det såg ut som de inte varit borta en dag från hockeyn, berättar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

 

ESK – Strömsbro

Bahcohallen kl 19:00

KÖP BILJETTER LIVESÄNDNING TILL MATCHEN