Skarpt läge för Enköping i kvällens bortamatch mot Segeltorp

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

ESK:s första match i skarpt läge för fortsatt existens i ATG Hockeyettan spelas ikväll borta mot Segeltorp. Man har avgörandet i egna händer men vid förlust kan kvalserien vara ett faktum redan ikväll.

Tabellen med, för ESK:s del, två matcher kvar att spela är stenhård. Hela fem av de sju lagen är indragna i streckstriden med risk att får spela den negativa kvalserien och tyvärr är ESK ett av lagen som ligger allra sämst till. Man har en match mer spelad (övriga lag har tre matcher kvar) och ligger just nu en poäng under strecket.

På fredagskvällen beger man sig till Segeltorp i södra Stockholm för en rejäl ödesmatch. Visserligen har man råd att förlora men i så fall måste Hammarby också förlora sin match ikväll, annars är det ridå ner redan ikväll för grönsvart. Och sedan måste “Bajen” förlora även pi söndagens omgång då ESK vilar. Med andra ord är förlust ikväll inget bra alternativ.

Å andra sidan vill sportchefen och på senare tid även coachen Christian Nordenberg, helt riktigt, påpeka att man har avgörandet helt i egna händer. Vinst ikväll mot Segeltorp och på onsdag mot Hammarby så är saken klar oavsett övriga resultat!

– Ja, så är det! Vinner vi båda så spelar det ingen roll vad övriga resultat blir och vi går givetvis för seger i båda matcherna. Laget som gör minst misstag kommer att vinna ikväll. För oss handlar det om att våga och att njuta. Säger som vår målvakt Simon S:t Cyr sa igår ”Det är ju de viktiga och betydelsefulla matcherna man vill spela”, säger Christian Nordenberg.

Sedan 2005 har Enköpings SK stadigt tillhört division 1 (numera ATG Hockeyettan) och man har aldrig spelat negativt kval. Höjdpunkten kom säsongen 2009/10 när man spelade den positiva kvalserien till Allsvenskan.

Skulle man nu hamna på någon av de två sista platserna i nuvarande serie så väntar en kvalserie med lag från Division 2. En serie med sex lag där endast seriesegraren garanteras en plats i ATG Hockeyettan nästa säsong.

 

Segeltorp – ESK

Segeltorpshallen 2020-02-14 kl 19:00

 

.

Fredagens matcher

  • Segeltorp-ESK
  • Strömsbro-Hammarby
  • Hanviken-Wings