Rutinerad back ansluter från Gotland

Enköpings SK tillför en rejäl portion tyngd och till sin backuppsättning kommande säsong genom att värva rutinerade Adam Rachidi från seriekonkurrenten Visby/Roma. ESK meddelar samtidigt att en spelare valt att lämna klubben.

27-årige Rachidi blir alltså ESK Hockeys första nyförvärv i lagbygget inför kommande säsong. Han har hela 335 matcher i ATG Hockeyettan på sitt CV, varav 52 av dem är spel i playoff mot allsvenskan och kvalserien till allsvenskan.

– Adam är en ledargestalt både på isen och i omklädningsrummet och vi är mycket glada att lyckas med den här värvningen. En rutinerad tvåvägsback som vi kommer få nytta av i både special teams och i spel 5 mot 5, säger ESK:s assisterande sportchef Alexander Edstein.

Adam Rachidi har Flemingsbergs IK i södra Stockholm som moderklubb och har i ATG Hockeyettan hunnit representera Kalix, Piteå, Wings och Visby/Roma (samt även Huddinge och Luleå Rebels i enstaka matcher som junior).

Och det är från fem raka säsonger i Visby/Roma som han ansluter till grönsvart. Alla fem säsongerna blev det spel i Allettan och dessutom en säsong i kvalserien till Allsvenskan.

Kontraktet med Adam Rachidi är skrivet på två år.

Adam Rachidi på Eliteprospects >>

 

Hampus Wallin lämnar

Samtidigt vill klubben också bekräfta att Bålstatalangen Hampus Wallin valt att lämna laget för vidare spel hos Linden Eskilstuna. Det blev två säsonger i ESK-tröjan varav den första blev den poängmässigt bästa då han snittade drygt 0,5 poäng per match inkluderat spelet i Allettan.

Vi tackar Hampus för den här perioden och önskar lycka till framöver.

ESK:s lagbygge inför säsongen 20/21 >>