Enköpingsstjärnan förlänger: ”Väger mycket tungt”

En av säsongens assisterande lagkaptener i Enköpings SK, rutinerade backen Robin Nilsson, har idag förlängt sitt kontrakt över de kommande två säsongerna. 

Det är ingen tvekan om att Robin Nilsson sedan sin ankomst till ESK för två år sedan är lagets mest meriterade spelare. På allsvensk nivå har det hittills blivit 173 matcher efter tre säsonger i Västerås, en säsong i Södertälje och två matcher som utlånad till Almtuna ifjol.

Därtill har han spelat i både Västerås och Södertälje även under deras sejourer i ATG Hockeyettan och tillsammans med en sväng i Kallinge/Ronneby och de två säsongerna hittills i ESK har han hela 277 matcher i ATG Hockeyettan.

Hos ESK har högerfattade Robin varit en viktig pjäs i lagets powerplay vilket återspeglas i de fina 43 poäng han noterats för på sina 70 matcher hos grönsvart.

Nu är Robin alltså klar för två säsonger framåt. Och att man skriver just tvåårskontrakt på lagets viktigaste spelare är ingen slump enligt sportchefen Christian Nordenberg.

– Jag är jätteglad över Robins påskrift, den väger mycket tungt för oss. Vi har nu en viktig stomme i truppen som har förlängt sina kontrakt och det är viktigt för oss. Att vi sedan knyter upp flera pjäser på tvåårskontrakt tror jag också är viktigt så vi slipper bygga om laget inför varje ny säsong, säger “Crille”.

 

Robin Nilsson på Eliteprospects >>

ESK Hockeys lagbygge 20/21 >>

 

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

 

Assisterande sportchef Alexander Edstein (t v) och Robin Nilsson gör tummen upp över det nya tvåårskontraktet.