Målvaktsparet spikat för två säsonger framåt

ESK Hockey har spikat sitt målvaktspar genom att värva in Benjamin Johansson från Sollentuna. Samtidigt meddelar klubben att man inte förlänger med en forward.

Efter torsdagskvällens värvning av Benjamin Johansson är ESK:s målvaktssida intakt för de kommande två säsongerna. Precis som den tidigare klara Pontus Hagman så har Benjamin nämligen också skrivit på för två år.

Benjamin Johansson har närmast fyra raka säsonger hos Sollentuna i Hockeyettan bakom sig och därtill en säsong på samma nivå med Tierp, vilket totalt gett en 123 matcher stor erfarenhet från ligan. Efter juniortiden hos SDE och Almtuna gjorde 25-åringen drygt 1,5 säsong i USA med spel i USHL och NAHL.

-Benjamin är en person med rätt karaktär för oss. Han har god erfarenhet från Hockeyettan och gjort flera stabila säsonger i Sollentuna där han varit en ledande spelare. I och med att Benjamin ansluter så har vi ett bra och talangfullt målvaktspar som vi tror väldigt mycket på. Det känns jättebra att vi har Pontus och Benjamin hos oss, säger sportchefen Alexander Edstein.

Samtidigt meddelar ESK att man inte valt att förlänga kontraktet med forwarden Glenn Guttelvik. Den egna produkten gjorde en säsong i moderklubbens representationslag där det blev 10 poäng på 38 matcher.

 

ESK:s lagbygge säsongen 20/21 finns här >>

 

 

Benjamin Johansson på Eliteprospects:

 

Glenn Guttelvik. Foto: Kent Lundqvist. Lokalsport