Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HHC 2
Hockeylag ÖST 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag KAL 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag BOR 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ENK 4
Hockeylag KAL 3
Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -

ESK fyller på med allsvensk rutin

Enköpings SK fortsätter på den inslagna vägen att värva in spännande spelare. Senaste tillskottet är Jesper Cederberg som närmast kommer från en säsong i Huddinge men tidigare gjort 92 matcher för Västerås i Hockeyallsvenskan.

 

Solen sken och värmen dallrade i luften under måndagskvällen. Det var full aktivitet runt Bahcohallen i Enköping då Bauer var på plats för materialprovning inför kommande säsong och i konferensrummet avlöste den sportsliga organisationen det ena mötet efter det andra där den gemensamma nämnaren var att smida planera för kommande säsong.

Även på kansliet var det full aktivitet där ESK Hockeys sportchef Alexander Edstein och nyförvärvet Jesper Cederberg kom överens om detaljerna i kontraktet som innebär att ESK kan räkna in honom som nyförvärv inför den kommande säsongen.

En rejäl förstärkning i ett redan tidigare intressant lagbygge hos grönsvart.

– Jespers tänk, sätt att spela och karaktär passar oss perfekt, säger en märkbart glad Alexander Edstein efter att signaturen hamnat på plats.

Centerforwarden Jesper Cederberg har IFK Tumba som moderklubb och ansluter närmast från en säsong i topplaget Huddinge. Den större delen av hockeyfostran har han dock i Västerås där han gick via hockeygymnasiet och upp till A-laget.

Totalt blev det 146 matcher med VIK:s A-lag varav 92 av dem i Allsvenskan. Jesper var nämligen med VIK både när dom åkte ur Allsvenskan när dom spelade en säsong i ettan och även det året dom åter avancerade upp i Allsvenskan.

Trots sin ringa ålder på 23 år är det således en i sammanhanget mycket rutinerad center som ansluter till ESK.

– Jag hade en tidig dialog med Jesper och det känns jättebra att han väljer ESK. Han hade en framträdande roll i Huddinge förra säsongen och tillsammans med åren i allsvenska VIK tillför han en hel del rutin och spets i vårt lagbygge, menar Alexander Edstein.

Det har varit en intressant “silly season” hittills hos Enköping och många av fansen vädrar morgonluft då bygget ser intressant ut. Ännu kan det möjligen finnas plats för ytterligare någon spelare och det är ingen vild gissning att det är nytillträdde huvudcoachen Patrik Fagerlund som får lägga ett finger med i det spelet.

Nyförvärven hittills är på anfallssidan Jesper Bärgård, Johan Eek, Elias Lindskog och Jesper Cederberg medan man på försvarssidan plockat in backen Adam Rachidi och målvakten Benjamin Johansson. Till detta ska läggas de 14 spelare som är kvar sedan förra säsongen (vi räknar här Alexander Starck som kvar från förra säsongen även om han på pappret är nyförvärv från Almtuna).

 

Jesper Cederberg på Eliteprospects >>

ESK:s lagbygge inför säsongen 20/21 finns här >>