Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HHC 2
Hockeylag ÖST 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag KAL 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag BOR 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ENK 4
Hockeylag KAL 3
Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -

Nytt slutspel i Hockeyettan

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Hockeyettan har presenterat det preliminära upplägget för kommande säsong där det ju sedan tidigare är beslutat att ett lag, varken mer eller mindre, kommer att ta steget upp i Hockeyallsvenskan.

Tidigare har det inte funnits någon given plats för lagen i Hockeyettan att avancera upp till Hockeyallsvenskan. Det man tävlat om är att i bästa fall nå en kvalserie på sex lag, varav två från Allsvenskan, där två lag spelar i den högre serien kommande säsong.

Men det blir det ändring på nu. Sedan länge står det klart att man inför direktuppflyttning där ett lag åker ur Allsvenskan varje säsong och ersätts då av ett lag från Hockeyettan.

Nu har Hockeyettan preliminärt bestämt hur vägen till den allsvenska biljetten ska gå till. Som tidigare spelas först en grundserie (med preliminär start 4 oktober) och sedan två stycken Allettor och fyra stycken fortsättningsserier.

Det som skiljer är ”slutspelet”. För att nå kvalserien ska man överleva tre steg. Första steget är ett ”play-in” som är ett slags förkval med lägre rankade lag (de sämre lagen i Allettorna möter seriesegrarna i fortsättningsserierna). Vinnarna där går till en åttondelsfinal och där tillkommer de högre rankade lagen (de bästa från Allettorna). Vinnarna där går till kvartsfinal och från kvartsfinalerna har vi nu de fyra kvallagen klara.

Upplägget är ännu bara preliminärt men när slutgiltig beslut kommer är inte känt.

Läs mer om upplägget här >>