Intagna spelare till Hockeygymnasiet – NIU i Huddinge

Till hösten är det dags för spelare födda 2005 att påbörja NIU i Huddinge. Årets intag består av en målvakt, fyra backar och åtta forwards.

Antagen spelare, Senaste klubb, Moderklubb

Målvakter
Hugo Hillerius, Järna SK, Nyköpings HK

Backar
Malcom Nord, Haninge Anchors, Trångsunds IF
Viggo Wiklund, IFK Tumba, Flemingsbergs IK
Anton Karlsson, Västerås IK, Enköpings SK
Martin Flood, Flemingsbergs IK, Segeltorps IF

Forwards
Filip Hedlund, Haninge Anchors, Trångsunds IF
Adam Näsström, Almtuna IS, Almtuna IS
Liam Lundh, Södertälje SK, IFK Tumba
Marco Tikkanen, Djurgårdens IF, Brinkens IF
Max Norlander, Djurgårdens IF, Djurgårdens IF
Måns Petterson, Haninge Anchors, Haninge Anchors
Olle Wilson, Flemingsbergs IK, Djurgårdens IF
Victor Höglund, Haninge Anchors, Trångsunds IF

Jesse Turkulainen, NIU-ansvarig Huddinge Hockey/Huddingegymnasiet säger följande om årets intag:
– Vi är mycket glada att kunna presentera de spelare som blivit idrottsligt antagna till NIU med start höstterminen 2021. Stommen består av spelare från Stockholmsområdet, där vi även har spelare med erfarenhet av att representera Huddinge Hockey, kryddat med några spelare utifrån.

Spelarna har noga valts ut utifrån deras färdigheter som ishockeyspelare och framtida potential. Vidare har vi i rekryteringsarbetet sökt efter spelare med förmåga att kombinera idrottslig elitsatsning med studier, social kompetens, karaktär, vilja samt driv.

Resultatet är vi mycket nöjda med och vi anser att spelarna har goda möjligheter att utvecklas till elitspelare på seniornivå. Vi är övertygade om att de kommer passa in mycket bra i vår verksamhet.

Kevin Törnblom, Huvudtränare Huddinge J18 2021/2022:
– Vi är väldigt nöjda med vårat intag av spelare till hösten. Det är en spännande grupp individer som jag vet kommer utmana och utveckla våra äldre spelare och verkligen tävla på träning och match. Vi har en bred trupp med spelare som har stora möjligheter att tävla på högsta nivå i J18 såväl som att ta nästa steg till vårat J20-lag.

För oss är det viktigt att vi tar in spelare med rätt inställning och driv till att lyckas såväl idrottsligt som privat, vilket jag vet att Jesse och Fredrik lagt stor vikt vid under årets intagning. Utöver det är vi glada att välkomna tillbaka en rad spelare som Fredrik tränat tidigare i Huddinges J16-lag som spelat i andra färger under föregående år.