ESK söker trendbrott i kvällens välgörenhetsmatch

I kväll avslutas grundserien och Enköping jagar ett trendbrott i sin tunga rad av förluster i hemmamötet mot Hanviken. Kvällens match är samtidigt en välgörenhetsmatch där allt överskott går till Föreningen Victoria.

Enköping kommer till kvällens hemmamatch med fyra raka förluster i bagaget och söker såklart ett trendbrott i kvällens hemmamatch mot Hanviken i ATG Hockeyettan Östras sista omgång.

– Jag skulle gärna se att vi kommer från matchen med en vinst, skulle vara skönt att gå in i uppehållet med det. Sedan hoppas jag såklart att vi kan få se att vi studsar tillbaka efter några matcher som varit lite sämre, säger ESK-tränaren Anton Virtanen till Lokalsport.nu.

Till kvällens match gör äntligen forwarden Gustav Lindberg comeback efter en sjukdom som påverkat hela säsongen hittills. Men nu ska han vara återställd och med sina meriter är en frisk Gustav Lindberg sannolikt en vitamininjektion i truppen.

Kvällens match är samtidigt en välgörenhetsmatch där allt överskott går till Föreningen Victoria i Enköping. Victoria är en förening som hjälper barn och ungdomar med särskilda behov och funktionshinder.

För att locka lite extra publik bjuder man för kvällen bland annat på musik från DJ Buskenström, godislotteri från Godisgallerian och dessutom bjuder Blomsterlandet på gratis fika för alla med ESK-tröja.


MATCHEN:
Arena: Bahcohallen Enköping
Tid: Onsdag 24/11 kl 19:00
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
Biljetter: Köps i entrén eller via förköp >>
ATG:s odds: 1: 3,55 , X: 4,60 , 2: 1,74

STATISTIKEN: ESK vs HSK 0 – 6
Tabellen: 9:a vs 2:a
Powerplay: 10:a (2%) vs 6:a (19%)
Boxplay: 7:a (81%) vs 2:a (87%)
Fem senaste matcherna (V-O-F): 1 –0 – 4 vs 3 – 2 – 0
Poängkung: Daniel Andersson 12 p vs Felix Liljegren 17 p
Målvakt: Benjamin Johansson 91% vs Oscar Walldén 94%

TRUPPERNA: ESK – HSK 2 – 2
Spelarnas erfarenhet (matcher)
SHL: 5 – 38
Allsvenskan: 439 – 68
Egen förening: 1604 – 1137
Senaste mötet (2021-10-27): 1 – 2

Totalt: ESK – HSK 2 – 8