Visby fick råma högst – ESK nollade i premiären

Trots ett stort spelövertag blev det förlust för Enköping i premiären av Hockeyettan Östra. Hemmalaget Visby/Roma kunde vinna med 3-0 i en match där ineffektiviteten straffade Enköping.

Efter en jämn, trevande och mållös förstaperiod, där lagen bytte några halvchanser med varandra, så tog Enköping tag i taktpinnen i den andra perioden,

Spelet var till stor del förlagt i Visby/Romas försvarszon. Framförallt formationen med Bailey Conger, Tobias Smids och Emil Lindqvist skapade ett hårt ryck i anfallszonen, men utan att få in pucken i nätmaskorna.

Conger fick även ett friläge, men den gav inte heller något resultat.

Istället var det Visby/Roma som kom att ta ledningen i en situation som kändes lite svag från Enköpings sida och Albin Svedin får fri lejd att sätta pucken.

Som matchbilden såg ut var det inte alls rättvist.

Även i den tredje perioden är det ESK som är det spelförande laget och även i den här perioden skapar man långa stunder hårt tryck i anfallszonen med många bra lägen.

Men resultatet uteblir. Pucken vill inte in.

Med drygt 12 minuter kvar är det istället Visby/Roma som ökar till 2-0 efter rejält slarv i ESK-försvaret. Hemmalagets Linus Lundström tackar för bjuden puck och förvaltar läget på bästa sätt.

I slutminuterna satsar ESK på att ta ut målvakten Emil Jansson men resultatet blir istället att Visby/Roma gör 3-0 i den tomma buren inför den 925 personer stora åskådarskaran och det blir också premiärmatchens slutresultat.

ESK gör alls ingen dålig premiärmatch men den enkla logiken i att det inte går att vinna matcher om man inte gör mål, den stämmer väl in den här kvällen.

Redan på söndag är det hemmapremiär för Enköping, då seriefavoriterna Väsby kommer till Bahcohallen.