Skön seger för ESK i Segeltorp

Tobias Smids svarade för två viktiga mål när ESK till slut kunde gå vinnande ur matchen mot Segeltorp. Foto: Håkan Hagman

En skön seger och tre ännu skönare poäng in på kontot. Men något vidare skönspel bjöds det inte på när Enköping till slut kunde besegra Segeltorp med 4-2 på onsdagskvällen

Två mål i tredje periodens sista två minuter var det som grejade segern till Enköping. Likaläge 2-2 var plötsligt 4-2 och en seger som satt väldigt långt inne var till slut bärgad.

Annars var det Segeltorp som började bäst och tog ledningen bara 32 sekunder in i första perioden. På följande fem minuter får Enköping tacka hockeyguden att inte Segeltorp hade både två och tre måls överläge. Det var spel mot ett mål.

Drygt halvvägs in i perioden får ESK ett viktigt kvitteringsmål signerat Tobias Smids. En puck från Smids klubba studsar in från ett ganska dåligt läge och överlistar AIK-målvakten Claes Endre, som Segeltorp lånat från det allsvenska laget till den här matchen.

Segeltorp fick dock gå till periodvilan med 2-1-ledning sedan rutinerade Henrik Rommel utnyttjad ett numerärt överläge och hittat krysset bakom ESK-målvakten Markus Ekholm Rosén.

Andra perioden och nästintill hela den tredje blev en kamp mellan de två lagen, där publiken inte bjöds på något skönspel.

Enköpings kvittering kom tidigt i den tredje perioden och på nytt är det Tobias Smids som hittar nätmaskorna bakom Claes Endre i numerärt underläge sedan ”Smittan” fått pucken serverad på silverfat mitt i ”slottet” från en olycklig Segeltorpsspelare.

Det dröjer sedan till matchens två sista minuter innan avgörandet kom.

ESK:s ledningsmål kommer sedan centern Samuel Lidström vinner en tekning i anfallszonen varpå pucken går till backen Sebastian Lindström på blålinjen. ”Sebbe lägger den i sidled till backkollegan Johannes Hellsten, som direktskjuter ett slagskott rakt upp i Claes Endres högra kryss. Snyggt värre!

När Segeltorp kort därpå tar ut målvakten i ett försök att spela med sex mot fem kommer kan Maximilian Popovic dock fastställa 4-2 i den tomma buren.

Detta innebar att ESK fick tre viktiga poäng med sig från matchen och lämnar nu en liten lucka bakom sig i bottenstriden. Med åtta matcher kvar av grundserien är Allettan inte helt ur sikte heller, då man nu spelat lika många matcher som övriga lag runt streckstriden och har fyra poäng upp till strecket.

Laget man jagar i så fall är Wings, det lag som är näst på tur att möta på söndag. Sannolikt avgör den matchen om Allettan är något att fundera vidare på eller om man får ge upp den tanken.

Segeltorp – ESK  2-4 (2-1, 0-0, 0-3)

Skott: 35-26  (15-6, 10-7, 10-13)

Utvisningsminuter:  4-6 min

ESK:s målskyttar: Tobias Smids 2, Johannes Hellsten och Maximilian Popovic

Publik: 57 personer