Enköping tar emot Vallentuna på onsdagskvällen

Trots att resultaten hackat rejält så står Enköping inför en intressant slutfas av grundserien. I alla fall om man ska tro statistiken mot de lag man har kvar att möta, som exempelvis onsdagskvällens motståndare hemma i Bahcohallen, Vallentuna. 

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang utan bindningstid för 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Efter tolv spelade matcher har Enköping vunnit bara fyra och förlorat åtta. Det fyra segrarna har man dock tagit mot fyra av de sex lagen man har kvar att möta innan grundserien ska summeras, vilket gör att slutfasen av serien ser intressant ut trots allt.

Chansen till att nå Allettan kanske teoretiskt finns kvar, men frågan är om det rent praktiskt lever ännu. I så fall ska vinsterna nu börja radas upp och det lär starta redan på onsdagskvällen när Vallentuna kommer på besök.

ESK ligger åtta på 12 poäng och Vallentuna är sjua på 16 poäng. Strömsbro är dem man närmast jagar och som just nu ligger på den sista Allettanplatsen med 19 poäng och en match mer spelad.

Sedan kanske chansen att nå Allettan för Enköpings del ska tonas ner en aning. Man är en bit på efterkälken och det vill till en stark slutspurt om det ska gå vägen.

Att missa Allettan är dock ingen stor katastrof. Vårserien, där man hamnar istället, består av tio lag som alla börjar om på noll och där de bästa också går vidare till slutspelet. Så huruvida man kommer sexa eller tia i grundserien saknar betydelse för det fortsatta spelet.

Eftersom Allettan varit ett uttalat mål så är det, om inte annat, en rejäl sportslig missräkning om man skulle missa.

ESK:s senaste match var storförlusten (6-1) borta mot Wings. En match där siffrorna inte alls speglar matchbilden. Dock så är det fortsatt svårt med målskyttet och det är verkligen något man måste börja få utdelning på framöver.

Positivt från senast, trots det mörka resultatet, var ändå att man äntligen gjorde mål i powerplay och förhoppningsvis skrämde iväg det spöket.

Senaste mötet mot Vallentuna vann ESK med 3-1. Sedan dess har dock Vallentuna spottat upp sig en aning och kommer från några riktigt fina matcher nu på slutet. Poäng mot Hanviken senast, dessförinnan seger mot Huddinge och poäng mot starka Nyköping.

Den senaste månaden har Vallentuna också förstärkt laget med veteranen Tobias Ericsson, som spelat en säsong i SHL med AIK och hela 13 säsonger i Allsvenskan med lag som AIK, Modo, Leksand, Mora och Malmö.

Mörk onsdagskväll i Bahcohallen

Vallentunas forward Marcus Andersson, med snart 300 matcher i ligan på kontot och nu tillbaka i laget efter en längre utlandsresa, sa i en kommentar på Hockeyettan.se i förra veckan att ”Det kanske var roligare på Bali än i Bahcohallen i Enköping en mörk onsdag.”

Vi förstår honom.

Ifjol, på en onsdag, vann ESK mötet i grundserien med 5-3 och när lagen möttes i Vårserien, också på en onsdag, så vann visserligen Vallentuna på övertid (3-4) men den poäng som ESK tog var den poäng som gjorde att Vallentuna inte gick vidare till Play-in.

 


MATCHEN: ESK Hockey – Vallentuna
PLATS: Bahcohallen
DAG & TID: Onsdag 23/11 kl 19:00

FÖRKÖP BILJETT >> 
STREAMA MATCHEN>>
LINEUP, STATISTIK & MATCHHÄNDELSER >>


Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar ESK Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj ESK i listan över klubbar så stöder du oss)