Tredje raka ESK-segern efter ny stark vändning

Edvin Wiklund stod för det avgörande målet när Enköping besegrade Borlänge med 3-4. Foto. Håkan Hagman

Enköping visade återigen styrka genom att vända underläge till seger när man bortabesegrar Borlänge på söndagskvällen med 3-4. Efter tre raka segrar har man nu stärkt sin position i kampen runt slutspelsstrecket.

Men trots fyra gjorda mål framåt så hittar vi Enköpings största matchhjälte längst bak. Målvakten Martin Örtengren storspelade i sin blott tredje Hockeyettanmatch och var en stor orsak till att laget fick med sig alla tre poängen hem från Borlänge.

Junioren räddade frilägen och två mot ett-lägen om vartannat och fick även briljera med några ”TV-räddningar”, bland annat i matchens sista sekunder då en Borlängekvittering var väldigt nära.

Vi bevittnade annars en jämn match i Borlänge Ishall. Hemmalaget Borlänge gjorde den första periodens enda mål och dubblade sedan till 2-0 direkt i den andra perioden.

Men Enköping visade återigen styrka i att vända matcher till sin fördel. Trots underläget lyckas man ta över matchen en bit in i andra perioden och efter att Johannes Hellsten hittat krysset på ett skott från blålinjen samt Tobias Smids rakat in en retur så hade vi 2-2 på tavlan.

Men det stannade inte där utan Viktor Mattsson kunde fullborda vändningen och ge Enköping ledningen i början av tredje perioden.

Matchen var som sagt jämn och Enköping höll spelet uppe på ett imponerande bra sätt, trots att man drabbades av dubbel så många utvisningar som hemmalaget under matchen, totalt tolv minuter mot hemmalagets sex.

Känslan var att domartrion, framförallt under den andra perioden, silade mygg och svalde kameler och det var inte till bortalagets fördel.

Borlänges 3-3-kvittering kommer dock inte i numerärt överläge utan i spel fem mot fem med drygt åtta och en halv minut kvar av tredje perioden.

Enköping ska dock resa sig ytterligare en gång och detta dessutom i numerärt underläge. Kanske ett visst mått rättvisa trots allt?  Nu är det Edvin Wiklund som är osjälvisk och avslutar snyggt på egen hand i en två mot en situation, och det visade sig ju vara helt rätt. ESK tar därmed återigen ledningen.

Resterande dryga fem minuter vaskar Borlänge fram flera kvalificerade målchanser men Martin Örtengren höll tätt och ESK:s tredje raka seger var ett faktum.

Efter att nu ha avverkat fem, raka bortamatcher kan vi summera segrar i fyra av dem., varav en på övertid. Det stärker såklart ESK:s position i den jämna men haltande tabellen. Man är nu tillbaka upp på tredjeplatsen och har bara två poäng upp till tvåan Vallentuna – som i sin tur spelat en match mer.

Men nu vankas det äntligen hemmamatcher igen! På lördag gästar Örnsköldsvik Bahcohallen och på söndag är det Tegs tur. Biljetter finns att köpa här.

Borlänge – ESK 3-4 (1-0, 1-2, 1-2)