Enköping blev nollade i hemmamötet mot Teg

Tvåmålsunderläge redan 48 sekunder efter nedsläpp (!) och fyra mål upp efter drygt halva den första perioden. Enköping fick så dom teg i en mycket blek insats i hemmamötet mot Teg, som till slut stannade på 0-6.

Inför helgens två hemmamatcher låg den en doft av förväntan i luften hos Enköping. Formen var star med fyra segrar på de fem senaste matcherna, alla på bortaplan. Och nu två hemmamatcher framför sig.

Men efter en tveksam insats som gav förlust mot nästjumbon Örnsköldsvik på lördagen så kom en rejäl genomklappning på söndagens match mot Teg.

Visserligen har laget nu en gedigen vana att släppa motståndarna till tvåmålsledning för att senare hämta upp. Men att som nu släppa in första pucken efter bara 34 sekunder och sedan den andra bara 14 sekunder senare måste vara något slags rekord.

Tränare Jonas Norgren tvingades till en timeout med bara 48 sekunder på matchklockan. Nu skulle det väl bli en uppryckning?

Nej, inte alls. Teg gör både 0-3 och 0-4 innan vi knappt passerat halva den första perioden.

Efter en mållös andraperiod går Enköping ut och presterar tre (!) skott framåt i den tredje perioden, där Teg gör ytterligare två mål och fastställer slutresultatet 0-6.

Tankarna om ett häng på serieledningen efter helgens matcher kraschlandade rejält då man nu rasade från tredje till sjunde position i tabellen.

Men tabellen är jämn och otroligt nog är man ändå inte alls uträknade från de tre topplatserna som skulle ge vidare spel i slutspelet – det är blott två poäng upp till andraplatsen.

Närmast har ESK superviktig bortamatch mot Vallentuna (som just nu är tabelltvåa) innan det är dubbla hemmamatcher igen nästa helg.


ESK – Teg 0-6 (0-4, 0-0, 0-2)

Skott:  22-27 (7-12, 12-6, 3-9)

ESK:s målskyttar: Vi hittade inga!

Publik:  178 st