Enköping har presenterat sin nya sportchef

Enköping kan idag presentera sin nya sportchef i form av Christian Nordenberg. Ett bekant ansikte i klubben, där han så sent som säsongen 19/20 hade samma roll.

Man skulle kunna säga att rekryteringen av en ny sportchef tog lite längre tid än planerat, vilket fick till följd att den sportsligt ansvariga i styrelsen, Fredrik Lindberg, fick ta den rollen under den nyligen avslutade säsongen.

Men nu är avtalet med Christian ”Chrille” Nordenberg på plats och han kan från och med idag åter titulera sig som sportchef i Enköpings SK.

Fredrik Lindberg går därmed tillbaka i sin övergripande roll som sportsligt ansvarig i styrelsen, där det även är inkluderat ett ansvar även för juniorlagen.

— Med ”Chrille” förstärker vi den sportliga organisationen och han är dessutom enormt duktig på att scouta och se spelare, så där kommer vi att höja oss rejält, menar Lindberg.

Välbekant ansikte i Bahcohallen

Christian Nordenberg är ett välbekant ansikte i Bahcohallen. Fostrad som spelare i klubben. Sedan som spelare i den numera ledlagda enköpingsklubben HC Liljan följt av en tränarkarriär som tagit honom från Enköpings J18-lag via Västerås J20 och Hallstahammars A-lag till sportchefsrollen i ESK.

Säsongen 18/19 var han dessutom både sportchef och huvudtränare i ESK, och innan han lämnade efter säsongen 19/20 fick han hoppa in som huvudtränare igen i samband med ändringar i ledarstaben på A-laget.

Tunn trupp i nuläget

Nu är det inte direkt ett dukat bord han kommer till. I dagsläget består truppen av blott två namn plus ytterligare två som har kontrakt med en option.

Klara är Edvin Wiklund och Tobias Smids, medan Alexander Starck och Johannes Hellsten har kontrakt med option.

Den viktiga positionen som lagets huvudtränare är redan klart då Jonas Norgren fortsätter även kommande säsong. Vid hans sida blir det dock skifte sedan Anton Virtanen tackat nej till en fortsättning efter två raka säsonger som assisterande tränare.

Även om det är tunt med namn på pappret så har såklart arbetet med att forma kommande säsongs spelatrupp pågått under en tid. Det som gäller nu är att sätta en riktlinje för vad man vill och därefter få in de spelare man vill ha på kontrakt.

Planen är lagd

Inför den förra säsongen fick Fredrik Lindberg i stort sett överta att färdigt lagbygge och med när resultaten inte blev som önskat så står man givetvis inför förändringar.

—Även om ”Chrille” blev klar först idag så har vi faktiskt jobbat ihop redan under slutfasen av innevarande säsong och vi är ganska klara över hur vi vill forma kommande lagbygge. Sen gäller det såklart att vi hittar spelare som motsvarar våra önskemål, säger Fredrik Lindberg.