Enköping spikar målvaktsparet

Det jobbas för högtryck inom den sportliga organisationen hos Enköping SK, där det nu gäller att omvandla tankar och idéer till skarpa spelarkontrakt som motsvarar den tänkta planen. De första påskrifterna är nu klara och det är målvaktsparet Emil Jansson och Martin Örtengren som förlänger.

Det är ingen större hemlighet att den gångna säsongen inte motsvarade förväntningarna hos Enköping, där man undvek negativt kval först i slutomgångarna av vårserien.

Redan innan årsskiftet började den sportliga organisationen att fila på planen för den kommande säsongen och även om man vet vad man vill, så återstår ju jobbet att fånga in de spelare som motsvarar kravbilden – och som såklart vill acceptera villkoren som erbjuds.

Nygamla sportchefen Christian Nordenberg är officiellt tillbaka som sportchef i klubben sedan ett par veckor tillbaka, men faktum är att han jobbat som assisterande sportchef sedan flera månader tillbaka.

Nu kan han också presentera sina första kontraktsförlängningar och det är den nyss avslutade säsongens målvaktspar som valt att förlänga med ytterligare ett år. Emil Jansson och junioren Martin Örtengren blir båda två moderklubben trogna ytterligare minst en säsong.

Båda två överraskade senaste säsongen, fast kanske på varsitt sätt. Innan säsongen hade en del nog Emil Jansson, då värvade från division två, som tänkt tvåa på pappret bakom masen Markus Ekholm Rosén. Men ganska direkt visade Emil vad han kan och han fick välförtjänt ett stor förtroende efter stabilt spel.

När Ekholm Rosén plötsligt lämnade för vidare spel i Polen kallade klubben upp sin juniormålvakt Martin Örtengren från J20-laget. Direkt när han fick chansen gick han in och visade sina kunskaper och det var sedan jämnt skägg mellan de båda vem som skulle få starta matcherna i slutet av säsongen.

Och nu blir båda alltså kvar en säsong till.

— Vi tror stenhårt på Emil och Martin. Nu har båda fått en säsong erfarenhet i ligan och jag tror dom kommer att trigga varandra på ett bra sätt, menar Christian Nordenberg.

Flera spelare är i slutfasen med sina kontraktsförhandlingar och vi hoppas kunna meddela ytterligare truppnyheter inom kort.

 

ESK:s lagbygge 23/24 >>


Martin Örtengren

 

Emil Jansson