”Förväntar mig att vi alltid tävlar”

Gul nr 9 Tim Friberg spelade ifjol i Wings men tillhör nu ESK. Bakom honom förre ESK-backen Sebastian Lindström, som numera är tillbaka i Wings. Ikväll möts dom igen men i omvända tröjor. Foto: Håkan Hagman

Enköpingstränaren Jonas Norgren ser fram mot fredagskvällens Upplandsderby mot Wings.

— Kul med match igen, nu gäller det att vi tar det vidare från matchen i förrgår, menar han och konstaterar att det finns flera bra saker att ta med sig från förlusten senast mot Väsby.

Nu har vi släppt biljetterna till seriepremiären mellan ESK-Wings den 1 oktober. En nyhet är möjligheten att reservera sittplats >>

Fredagskvällens spenderas i Pinbackshallen i Märsta om man vill se säsongens första Upplandsderby mellan Wings och Enköping. Samma lag som förövrigt möts i seriepremiären av Hockeyettan den 1 oktober.

Båda lagen kommer från match så sent som på onsdagskvällen, där Wings övertidssegrade med 6-5 mot Sollentuna från Hockeytvåan medan Enköping förlorade med hela 7-3 mot Brödernas/Väsby.

Men trots förlusten med stora siffror är ESK-tränare Jonas Norgren inte helt missnöjd med matchen.

— Det är tio minuter i andra perioden som vi blir hårt straffade med fem mål i baken. Visst, dom har ett bra lag med skickliga spelare men vi lyckades samtidigt göra den matchen till lite mer än vad det var och det blev lite för övertänt.

— Men trots allt hittar jag mycket bra saker som vi tar med oss, jag börjar se linjer i vårt spel och jag tycker flera spelare tagit stora steg i sin utveckling, menar Jonas.

Redan ikväll väntar alltså en ny tuff träningskamp på bortais i form av Upplandskonkurrenten Wings. Även dom har matchen mot Väsby och förlorade sin match mot dem med 4-2.

— Resultatet är inte det viktiga nu på försäsongen, mer än att killarna känner själva att dom tar det här framåt. Men jag förväntar mig att vi alltid tävlar! menar Jonas, som kommer att kasta om en del i laguppställningen till ikväll.

— Vi vill ge så många som möjligt chansen och kastar därför om lite både i kedjorna och så byter vi uppställning i powerplay, avslutar Jonas.

Hos Wings finns det gott om ESK-bekantingar. Från fjolåret ser vi Sebastian Lindström, Oliver Pentler och Tim Dackell medan tidigare förflutet i grönsvart noteras på Emil Hedström.

 

Wings HC – ESK
Pinbackshallen, Märsta
Fredag 8 sep kl 19

 

LÄS MER INFÖR MATCHEN:

Lokalsport.nu: —
Enköpings-Posten: ”Den satt bra där i nättaket”

 

ESK:S TRÄNINGSMATCHER:

23 aug kl 19: ESK-Vallentuna  1-2

6 sep kl 19: Väsby-ESK  7-3

8 sep kl 19: Wings-ESK

13 sep kl 19: ESK-Surahammar

15 sep kl 19: Surahammar-ESK

20 sep kl 19: ESK-Väsby

22 sep kl 19: ESK-Wings

 

SÄSONGSKORT

Säsongskorten är släppta! Nu kan du reservera din favoritplats för hela säsongen. Läs mer >>