Svag tredjeperiod fällde ESK mot tabelltvåan

Hanvikens Sebastian Frantz kunde kvittera till 2-2 med bara drygt sex minuter kvar av matchen.

En svag tredjeperiod fällde Enköpings SK hemma mot tabelltvåan Hanviken. Fram till bara sex minuter återstod hade man vittring på alla tre poängen, men Hanviken vände och vann till slut den tempostarka matchen med 4-2.

Se höjdpunkterna från matchen >>

I söndags var det tredje perioden som var bäst när Enköping mötte Visby/Roma.

På onsdagskvällen var det tyvärr den tredje perioden som kom att bli sämst och det kostade en, två eller kanske alla tre poängen i hemmamötet mot tabelltvåan Hanviken.

För Enköping var alls inte långt ifrån att nagga topplaget på poäng.

Efter en förstaperiod där man blev ganska mycket tillbakatryckta i egen zon och följdaktligen hamnade i ett 0-1-underläge, så kom ESK ut mycket bättre i den andra perioden.

Plötsligt hittade man vägar genom mittzonen, något man hade svårt för i större delen av första perioden. Det ledde också till att man spenderade mer tid i anfallszonen,

Vändningen fram till ledning 2-1 kom dock inte som resultat av tryck i anfallsszonen utan istället efter två snabba spelvändningar som gav utdelning.

Först kunde Viktor Mattsson slå in en fin passning från August Sandell med 4,14 spelat, sen kom ledningsmålet av Alexander Starck vid 12:15 där det var Daniel Anderssons tur att servera passningen som en delikatess.

Den andra perioden måste sammanfattas som väldigt bra genomförd av Enköping, där man stundtals spelade riktigt bra i ett högt tempo mot ett av ligans bästa lag.

Trots att man återigen blev rejält tillbakatryckta i den tredje perioden så såg det länge ut som att man skulle hålla ledningen hela vägen ut.

Men med drygt sju och en halv minut kvar att spela åker August Sandell ut på en, som det kändes, tveksamt dömd utvisning i anfallszonen. Visst ska man inte sätta sig i den situationen, men Hanvikenspelaren ser ut att falla väldigt lätt.

Drygt en och en halvminut senare sitter kvitteringspucken och målet ger Hanviken precis den extra energi man behövde för att även forcera in ledningspucken 2-3 bara drygt fyra minuter senare.

Även om det återstod lite mer en 2,5 minut för ESK att kanske komma till en kvitteringspuck så fanns nu inte energin kvar. och man är inte direkt nära.

Istället kan Hanviken fastställa 2-4 i tom bur sedan ESK försökt med spel en man mer.

För att sammanfatta matchen så faller ESK in i samma problem vi sett en lång tid nu. Man har svårt att hålla spelat uppe under 60 minuter och blir hårt straffade i de obligatoriska dipparna. Att kvalitén och kunnandet finn i laget syns de stunder man har toppar under matcherna.

Arbetsinsatsen är det heller inget fel på. Det märks att spelarna vill vinna.

I målet gjorde Viktor Andersson återigen en strong insats med 35 räddningar och bland utespelarna var det svårt att inte imponeras av junioren Ludvig Siljesvärds prestation i matchen. Där har vi nog en spelare vi kommer se mer av i A-laget framöver.

ESK – Hanvikens SK 2-4 (0-1, 2-0, 0-3)

Skott:  23-38  (12-14, 10-9, 1-15)

ESK:s målskyttar: Viktor Mattsson och Alexander Starck

Publik: 234 personer

Blomsterlandets pris till matchens lirare: Viktor Andersson, ESK, och Alexander Andersson, Hanviken