Vem av ESK och Huddinge kan bryta dyster förlustsvit?

Tim Friberg har noterats för poäng i fyra raka matcher. Foto: Håkan Hagman

Två lag med en dyster förlustsvit drabbar samman i Björkängshallen i Huddinge i eftermiddag. Enköping med sex raka förluster står inför en bortamatch mot Huddinge, som har fem raka på sitt konto. Vinnaren kan glädjas åt ett trendbrott medan förloraren riskerar att inta jumboplatsen i tabellen.

 Se Huddinge-ESK på Hockeyettan Play >>

Enköping har sex raka förluster, Huddinge fem raka.

I eftermiddag möts två lag som behöver bryta förlusttrenden – och samtidigt undvika jumboplatsen i tabellen. Ett av dem kommer att lyckas.

Matchen i Huddinge blir den nya tränarduon i Enköpings tredje match. Hittills har Jakob Mylläri och Kevin Lidström förlorat två hemmamatcher och detta blir första bortamatchen.

Men förlusterna är mot två topplag och i båda matcherna bet ESK ifrån på ett bra sätt även om det blev förluster.

En akilleshäl för laget är utvisningarna man dragit på sig och som blivit kostsamma. I flera fall är det onödiga utvisningar i anfallszonen i känsliga lägen i matchen. Man är näst sist i seriens Fair Play-liga och det håller inte.

Seriens nästjumbo Huddinge har inlett säsongen bedrövligt dåligt men har spottat upp sig rejält på slutet. I alla fall spelmässig, men resultaten har fortsatt grina dem i ansiktet.

På de fyra senaste matcherna har man idel uddamålsförluster, förutom mot seriesuveränen Brödernas/Väsby där det blev två måls differens.

När Enköping och Huddinge möttes senast så vann Enköping efter att ha vänt underläge 1-4 till seger 6-4.

En viktig pjäs hos ESK är lagkaptenen Tim Friberg. Han är trea i hela seriens poängliga och har noterats för poäng i de senaste fyra spelade matcherna.

Maximilian Popovic är tillbaka efter sjukdom och sannolikt får junioren Ludvig Siljesvärd, som gjorde ett mycket piggt inhopp i förra matchen, på nytt chansen.

 


Huddinge – ESK
Björkängshallen, Huddinge
Söndag 19 november kl 16:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>

Teckna prenumeration på Hockeyettan Live och stöd samtidigt både Mustaschkampen och ESK Hockey >>