ESK hämtar center från Surahammar

Foto: Oliver Szabo

Forwarden Sebastian Ehrencrona är klar för spel med Enköping i Hockeyettan till hösten. 21-åringen hämtas in från ligakonkurrenten Surahammar.

Enköping fortsätter att fylla på truppen inför den kommande säsongen i Hockeyettan och kan idag presentera ett nyförvärv hämtat från Surahammar i form av den högerfattade centerforwarden Sebastian Ehrencrona.

— Efter samtal med ”Chrille” (sportchef Christian Nordenberg, reds anm) gillade jag upplägget och vilka tränare det skulle bli, jag kände helt enkelt att det skulle passa mig och min utveckling, säger Sebastian Ehrencrona.

Snart 21-åriga Ehrencrona har Skogsbo SK i Avesta som moderklubb (förvörigt Nicklas Lidströms moderklubb också) och har under juniortiden gått hockeygymnasium i Falun innan han avrundade juniortiden med Västerås J20-lag.

Förra säsongen var hans första i seniorsammanhang men det blev tyvärr en rumphuggen säsong. I den 13:e matchen råkar han ut för en axelskada som sedan gjorde att han fick ställa in resterande del av säsongen.

För att vara debutant i seniorsammanhang var det annars bra med åtta poäng på tolv spelade matcher.

— Ja, jag hade ett bra ”flow” i början av säsongen, men sen kom tyvärr skadan bara ett par byten in i den trettonde matchen. Jag är nu opererad och ”rehabar” men det ska inte vara någon fara inför säsongsstarten, berättar Sebastian.

Beskriv dig själv som spelare?

— Jag är en typisk tvåvägsspelare och mina främsta främsta styrkor är det offensiva, Jag har ett bra skott och är bra på att hitta lägen åt andra, men samtidigt kan jag ta det defensiva jobbet också. Sen gillar jag att spela fysiskt, gärna lite på gränsen, svarar Sebastian Ehrencrona.

 

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>