Lidström återvänder ”hem” till ESK igen

Det är nu klart att rutinerade Adam Lidström återvänder ”hem” till Enköpings SK. Centern har varit i tre olika klubbar de senaste tre säsongerna och värvas närmast från spel i Visby/Roma.

Med 118 matcher i klubben sedan tidigare så är det ett välbekant ansikte som gör comeback i Enköpings SK till hösten. Adam Lidström lämnar Visby/Roma och kommer ”hem” till ESK där han tidigare spenderat tre säsonger.

— Både jag och min flickvän har varit ute på språng nu under några år och kände båda att vi ville komma hemåt och landa lite. Och då var ESK det bästa alternativet, berättar Adam Lidström, som ju visserligen är född i Detroit i USA men som sedan många år har rötterna i Västerås drygt tre mil väster om Enköping.

Efter tre raka säsonger hos klubben 2018-2021 valde Adam att testa vingarna på annat håll. Först en säsong i Eskilstuna Linden, följt av en halv säsong hos Nybro och nu senast en och en halv säsong hos Visby/Roma.

I den gotländska toppklubben fick han även äran att vara lagkapten förra säsongen.

Tillsammans med den säsongen när han var med och spelade Västerås tillbaka till Allsvenskan så har det nu blivit hela 278 matcher i Hockeyettan.

Adams påskrift är något som gläder sportchefen Christian ”Chrille” Nordenberg lite extra.

— I ett i övrigt ganska ungt lag kommer Adam att vara en av de mer rutinerade i laget och en stor förebild i omklädningsrummet. Jag är superglad att locka ”hem” honom igen, menar ”Chrille”.

Förutom ligarutinen är Adams ledaregenskaper väl dokumenterade. Assisterande lagkapten såväl i Västerås juniorlag som i ESK och i Linden. Plus då kaptensrollen i Visby/Roma nu senast.

Hur ser den Adam som återvänder ut jämfört med den som lämnade ESK för tre säsonger sedan?

— Ni känner nog igen mig totalt sett, men jag tycker jag utvecklat mig mycket de senaste säsongerna. I Linden fick jag utveckla mina offensiva kvaliteér och i Nybro och Visby har jag blivit en stabilare tvåvägsspelare. Plus att jag växt som ledare i omklädningsrummet, menar Adam.

En ny detalj i återkomsten till grönsvart blir dock att ha brorsan Kevin som tränare. Visst har man spelat ihop och till och från jobbar man ihop inom det civila, men relationen tränare/spelare blir ny för duon.

Finns det risk för lite äkta ”syskonkärlek”?

— Haha, nej, det är nog ingen fara. Vi håller oss på en proffesionell nivå, skrattar Adam.

*** *** ***

Samtidigt har ESK meddelat sin egna produkt Viktor Jakobsson att klubben i nuläget inte ser att man kan erbjuda honom den speltid han behöver för sin utveckling, och därmed valt att inte erbjuda något nytt kontrakt.

Klubben riktar ett stort tack för hans gedigen insatser i såväl junior- som A-lag och önskar stor lycka till framåt. Och förhoppningsvis på återseende i framtiden!

*** *** ***

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>