ESK värvar poängkung från forna ligakonkurrenten

Enköpings SK värvar den intern poängkungen hos forna ligakonkurrenten Eskilstuna Linden. Alfred Aalto förflyttar sig drygt sex mil nordost och blir en offensiv förstärkning hos enköpingsklubben.

Med tretton mål och tolv assist, totalt 25 poäng, blev Alfred Aalto både intern poäng- och målkung hos numera degraderade hockeyettanklubben Eskilstuna Linden. Detta trots att det var talangens debutsäsong i seniorspel, vilket får anses vara väldigt bra.

Nu är 20-åringen klar för vidare spel i ettan med Enköping.

— Det var flera saker som fick mig att välja ESK. Dels att ”Jacke” (Jakob Mylläri, reds anm) är tränare, dels att jag har flera kompisar i laget men också att jag tror att det kan bli en bra miljö för mig att utvecklas, säger Alfred.

Kompisarna han nämner är från tiden i Västerås, och är Alex Korpela (ny från Linden) och Sebastian Ehrencrona (ny från Surahammar).

Alfred kommer ursprungligen från Kungsör och har ett förflutet i både Wings, Täby och Västerås under sin juniortid. Hos VIK fick han dessutom vara med och prova på spel i Allsvenskan vid totalt fem matcher.

— Jag fick spela i tre av de där fem matcherna och det var både kul och utvecklande, bra att få känna på den nivån. Farten var kanske inte så mycket högre, men passningarna satt där dom ska och de taktiska höll en riktigt hög nivå, berättar Alfred.

En titt i ESK:s poängliga från ifjol visar att Alfred gått in som näst bästa målskytt och därtill god fyra med sin poängskörd, i den mån det ens är en relevant jämförelse. Även i juniortiden var han en duktig poängmakare i allmänhet och målskytt i synnerhet.

— Jag skulle vilja beskriva moig som en poängspelare i första hand. Men också hårt jobbande forward vid sidan av det, menar Alfred.

 

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>